BIS teatru aduce târgujienilor un spectacol despre viețile celor ”mutați” în străinătate

Locuitorii municipiului Târgu-Jiu vor avea ocazia sa fie martori ai unui eveniment diferit în orașului nostru. Marți, 4 octombrie 2022, BIS teatru aduce un spectacol care își va pune amprenta asupra modului în care fiecare dintre noi percepe nevoile vieții.

„Mutat de la noi” aduce în scenă tema migrației: „Oamenii din Africa, în căutarea unui trai mai bun, pleacă spre Europa. Primii care își părăsesc locuințele sunt bărbații. Aceștia încearcă să își găsească un loc de muncă stabil, urmând ca apoi să își aducă întreaga familie. În spectacolul acesta joc un personaj negativ. Sunt traficant de persoane. Eu sunt cel care primește bani de la persoanele care vor să plece și le promite că le asigură un drum sigur către Europa, dar la rândul meu îi vând mai departe”, ne spune Bogdan Constantin Tălmaciu, actor al BIS teatru și actor colaborator al Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu” din Târgu-Jiu. „Cei care vor veni să vadă acest spectacol își vor da seama ca au o viață minunata față de alții. O sa „trăiască” alături de actori niște povești de viață senzaționale. Oameni care trăiesc de pe o zi pe alta, oameni care trăiesc cu teama, oameni care pleacă pentru familiile lor, fără siguranța că vor ajunge la destinație”, adaugă Bogdan Constantin.

„Mutat de la noi” a luat naștere în perioada pandemiei, iar acum se joacă în cadrul Turneului Dezrădăcinării, în mai multe locații din țară. La Târgu-Jiu, spectatorii sunt așteptați la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu”, dar vor avea parte de o surpriză: „Se introduce zona de teatru labirint. Spectatorii vor fi mutați dintr-o sală în alta. Nu o sa spun mai multe lucruri, dar vor fi surprinși”, mărturisește Bogdan Constantin Tălamciu.

Proiectul este finanțat de Ministerul Culturii, iar intrarea este liberă. Ora evenimentului va fi comunicata ulterior. În distribuție: Claudiu Fălămaș, Shama Leah, Bogdan Constantin Tălmaciu. Scenariul și regia: Bogdan Ioan Sărătean.

BIS teatru reprezintă dorința unor oameni de cultură din Sibiu de a realiza un teatru independent, mai exact dorința fondatorului Bogdan Ioan Sărătean. Regizor al Teatrului Național „Radu Stanca” din Sibiu, doctor în Artele Spectacolului, licențiat și în filosofie, Bogdan Sărătean a reușit să transforme, din propria locuință, un spațiu în care tinerii actori se pot exprima liber, un spațiu destinat creației. Deși a fost înființat oficial(juridic) în 2009, BIS teatru a debutat inițial în 2006 ,cu un spectacol care îl avea drept protagonist pe Bogdan Ioan Sărătean, intitulat „Hermeneutica Nesimțirii”. Spectacolul a fost jucat într-un spațiu neconvențional, într-un bar din Sibiu.

Pe lângă acest spectacol, cei de la Bis Teatru au numeroase proiecte si evenimente. Aceștia strâng bani pentru a ajuta copiii din Bibo, o suburbie de pe lângă capitala Ugandei, pentru a-i ajuta să meargă la școală. Pentru mai multe informații, bilete și întrebări, accesați pagina lor de facebook: https://www.facebook.com/BisTeatru.

Vizualizări: 468

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: