Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Biserica din Budieni, resfinţită de Mitropolitul Olteniei

Biserica „Sfinţii Trei Ierarhi” din satul Budieni al comunei gorjene Scoarţa a fost resfinţită duminică, 10 iunie. Conform autorităţilor locale, este prima resfinţire de la construirea lăcaşului de cult. Câteva sute de credincioşi din localitate şi nu numai au asistat la slujba religioasă oficiată de ÎPS Irineu, Mitropolitul Olteniei, alături de un sobor de preoţi. Înalt prelatul a fost întâmpinat cu pâine şi sare, iar tinerele din localitate, îmbrăcate în costume populare, l-au primit cu flori. 

Biserica din Budieni are o vechime de circa 100 de ani. Lăcaşul de cult a fost reabilitat recent de autorităţile locale, împreună cu enoriaşi din sat şi câţiva sponsori. „Au fost efectuate lucrări de restaurare a picturii la interior şi exterior, altarul este nou nouţ, veşmintele preotului. Erau necesare aceste lucrări, deoarece rămăsese în urmă această biserică comparativ cu celelalte lăcaşuri de cult de la nivelul comunei Scoarţa”, a declarat Ion Stamatoiu, primarul comunei Scoarţa.

Galerie foto


Vizualizări: 1,095

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: