Biserică nouă pentru credincioşii din Turburea

O nouă biserică va fi ridicată în comuna gorjeană Turburea. Este vorba de un lăcaş de cult ce va fi realizat exclusiv din lemn de brad, cu sprijinul autorităţilor locale. Lucrările au demarat în urmă cu circa trei săptămâni şi vor fi finalizate cel târziu în vara anului viitor, anunţă primarul Ion Bîrcă.

Noua biserică va deservi enoriaşii din cătunul Turburea de Sus, unde sunt circa 300 de gospodării. Autorităţile locale au alocat 150.000 de lei, din bugetul local, pentru ridicarea acestui nou lăcaş de cult. Banii au fost alocaţi bisericii, care a organizat licitaţia pentru contractarea unui constructor.

Primarul Ion Bîrcă a explicat de ce este necesară această biserică. „Eu zic că va fi un lucru destul de frumos. Este agreată şi de Mitropolia Olteniei. Am decis să construim o biserică în Turburea de Sus, pentru ca cetăţenii de acolo să nu mai fie nevoiţi să meargă până la biserica din centru. Pentru evenimentele frumoase, poţi să mergi şi 10 km, dar când sunt evenimente neplăcute, când moare cineva, e greu să mergi 2 km până în centru la biserică şi să te mai întorci 2 km, pentru că în apropierea noii biserici este şi un cimitir. Este foarte greu, mai ales pentru bătrâni”, a explicat primarul Ion Bîrcă.

Lucrările au demarat în urmă cu câteva săptămâni, iar obiectivul a prins deja contur. A fost realizată fundaţia, scheletul, dar şi acoperişul. Biserica va fi realizată doar din lemn de brad. Autorităţile locale şi-ar dori ca lucrările să fie finalizate până de Paşti, dar spun că este puţin probabil dat fiind faptul că vor trebui realizate şi alte anexe. „Este mult de muncă. Trebuie să facem şi o copertină, sală de mese, aşa cum am făcut la toate bisericile din comună. Trebuie realizate şi grupurile sociale. Nici 10% din lucrări nu au fost executate, dar eu zic că în vara anului viitor cu siguranţă vor fi încheiate lucrările”, a mai spus primarul comunei Turburea.

Biserica din Turburea de Sus va fi asemănătoare cu cea ridicată în satul Poiana, doar că va fi puţin mai încăpătoare.

Vizualizări: 658

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: