Piața volantă de Paște de la Târgu Jiu, ocolită de producătorii gorjeni

Timp de cinci zile, la Târgu Jiu va fi deschisă ”Piața Volantă de Paște”, unde vor fi comercializate produse tradiționale. Piața se va deschide vineri de dimineață și și-au anunțat prezența 14 producători din România și numai unul singur din Gorj. Organizatorii nu înțeleg reticența producătorilor gorjeni de a participa la aceste târguri.

După mai bine de un an, timp în care căsuțele din centrul orașului au fost închise, acestea vor fi deschise pentru producătorii care-și vor aduce produsele la Piața Volantă de Paște, organizată în premieră la Târgu-Jiu.

”Vă așteptăm cu multe bunătăți în zona centrală a municipiului Târgu-Jiu. Vă încurajăm să ne vizitați și să vă bucurați de cele mai bune produse din carne și brânzeturi, dar și de patiserie turcească, plăcinte, cozonac secuiesc, Kurtos Kalacs, produse din lavandă, cosmetice bio, flori și bulbi, siropuri și sucuri naturale. Persoanele care doresc să își expună sau să comercializeze produsele în cadrul acestui eveniment o pot face, dar trebuie să înțeleagă că nu se acceptă jucării, baloane, vată pe băț și doar produse realizate hand-made sau cu certificate de producător”, a declarat Florina Cantor, organizatorul evenimentului.

Ciudat este faptul că, din cei 14 producători care și-au anunțat prezența la piață, numai unul singur este din Gorj. ”Noi suntem din Alba Iulia și am organizat acest gen de evenimente în mai multe orașe din țară, în special la Târgu-Mureș. Ceea ce am observat aici și încerc să aflu care este motivul, producătorii gorjeni nu vor să participe la aceste târguri. Avem din Gorj un singur producător de brânzeturi și restul sunt din Harghita, Pitești, Arad, Alba. Am fost avertizați și de cei de la primărie de acest fenomen, pe care nici dumnealor nu-l înțeleg. Am fost contactați de vânzători de vată de băț, baloane și jucării, dar noi nu ne dorim bâlci, așa că i-am refuzat. Vrem producători la piață, nu comercianți”, a mai spus Florin Cantor.

Pe lângă produse alimentare, la Piață va fi și un producător de ii și unul de încălțăminte.

Piața Volantă de Paște se desfășoară în perioada 23-28 aprilie la căsuțele din Centrul Municipiului Târgu-Jiu.

Vizualizări: 1,883

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: