Blaga, glumeţ!?

Aşa a spus mai-marele PSD, Daniel Vanghelie, cum îl alintă discipolul său Geoană, despre ministru Blaga atunci când a fost întrebat dacă partidul la cârma căruia s-a instalat va lua în serios îndemnul de a se retrage de la guvernare. La sfârşitul săptămânii trecute liderii democrat liberali,Videanu şi Blaga, au dat semne că s-au săturat de atacurile colegilor de coaliţie şi prin gura lui Blaga au trecut şi ei la ameninţări. I-au invitat pe social-democraţi să plece de la guvernare dacă nu-şi dau seama că nu pot critica public un guvern din care fac parte, a cărui politică nu şi-o asumă decât atunci când este vorba de împărţitul ciolanului. Speriaţi că s-ar putea să rămână pe dinafară mai repede decât credeau ei, social-democraţii au făcut un pas înapoi şi s-au jurat că nu e nicio neînţelegere în coaliţie, că lucrurile merg bine, miniştrii lor se pupă ori de câte ori se întâlnesc cu cei ai democrat-liberalilor şi atunci când nu pot îşi trimit măcar bezele. Mai mult, şeful lui Geoană, Vanghelie, l-a făcut glumeţ pe Blaga deşi ministrul era roşu de furie atunci când îi invita să plece de la guvernare. Aşa s-o glumi în coaliţie şi nu ştim noi! Remanierea ministerială despre care se tot vorbeşte a ”transpirat” tot din sânul partidului vangheorlănăit şi s-au vehiculat patru miniştri: Diaconescu, Andronescu, Niţă şi Ponta. Sursele spun că probitatea profesională a ministrului de externe Diaconescu, care a înţeles că slujeşte România şi nu partidul lui Vanghelie sau al lui Boc, l-ar fi deranjat pe Geoană mai ales după ce a aflat că acesta pregăteşte o vizită oficială a preşedintelui Băsescu în SUA. Nici nu vrea să-şi închipuie ce efecte ar avea poza lui Băsescu alături de Obama, apărută chiar în preajma campaniei electorale prezidenţiale oficiale, în contrapartidă cu poza lui la braţ cu Vanghelie! Omul a luat foc, a făcut spume şi l-a ameninţat pe Diaconescu cu retragerea sprijinului politic, lucru pe care ministrul s-a străduit să-l infirme. 
Al doilea ministru, Andronescu, ar fi urmat să fie retras după ce s-a făcut de râs cu subiectele pentru teza unică de la clasa a 8-a, când ditamai funcţionarii ministeriali au încurcat personajele lui Carageale în aşa fel încât biata ministresă a fost nevoită s-o scalde. Sacrificarea ei s-a pus la cale de mai mult timp, din cauza , se zice, relaţiilor profesionale prea strânse cu un subaltern de altă culoare politică decât a vanghelionului. Partidul a aşteptat s-o termine sindicatele din învăţământ, dar spre surprinderea tuturor aceasta a reuşit să se strecoare. Umblă zvonul că postul de ministru al învăţământului l-ar fi solicitat Vanghelie pentru că, de curând, şi-a cumpărat un metru cub de diplome universitare după ce a văzut că nu-ţi trebuie prea multă carte să te faci de râs în faţa elevilor. 
Următorul pe listă ar fi ministrul Niţă de la IMM-uri care, deşi guvernul din care face parte a impus impozitul forfetar, s-a trezit că declară public că-l va retrage în 2010, deşi măsura a fost luată cu acordul PSD care nu a avut mare lucru de obiectat la momentul discuţiilor oficiale. 
Al patrulea pe listă este ministrul pentru relaţia cu parlamentul, Victor Ponta, de care s-a săturat tot PDL, din caută că a ţinut un judeţ foarte important, Gorjul, blocat pentru că nu-i plăceau lui ochii lui Manţog, care i-a rupt sugativa prin care absorbea miliarde de lei de la complexurile energetice din judeţ. Pentru că nu-şi mai poate băga partenerii de afacere în complexuri l-ar vrea mai nou ca şef la PDL Gorj pe nimeni altul decât fostul candidat la parlamentare Corneliu Vişoianu, meteorit aterizat în ograda PDL după incursiuni făcute la PSD şi PNL. Lipitura cu Vişoianu este ca şi făcută, iar trecutul profesional al acestuia i-ar asigura lui Ponta manevre nenumărate prin care ambii ar avea de câştigat. Numai că politica PDL nu se face în parohia răspopitului de socru-său şi relaţia lui cu parlamentul ar putea fi din ce în ce mai scurtă dacă partidului său i se mai aruncă o halcă din care Vanghelie se va repezi să facă mici!

Vizualizări: 104

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: