Boala solistei Céline Dion s-a agravat și nu-și mai controlează muşchii

Boala de care suferă artista canadiană Céline Dion s-a agravat și vedeta  „nu-şi controlează muşchii”, după cum a declarat sora ei. Cântăreaţa suferă de o boală autoimună numită sindromul persoanei rigide, conform The Guardian.

Claudette Dion a declarat că Céline „munceşte din greu” pentru a combate boala, dar că viitorul carierei sale de cântăreaţă este incert. „În visele noastre şi ale ei, ideea este să se întoarcă pe scenă. În ce stare? Nu ştiu”, a spus sora artistei pentru site-ul canadian 7 Jours.

Celine Dion suferă de ceva timp de spasme musculare incontrolabile. În ianuarie 2022, Dion a anulat datele turneului după ce a avut spasme „severe şi persistente”. În decembrie, ea şi-a anunţat fanii despre boala sa: „Mă confrunt de mult timp cu probleme de sănătate şi a fost foarte dificil pentru mine să fac faţă acestor provocări... Din păcate, aceste spasme afectează fiecare aspect al vieţii mele de zi cu zi, provocând uneori dificultăţi atunci când merg şi nepermiţându-mi să îmi folosesc corzile vocale pentru a cânta aşa cum sunt obişnuită”.

În mai 2023, pe măsură ce boala persista, a anulat toate turneele viitoare, spunând: „Muncesc din greu pentru a-mi recăpăta forţele, dar turneele pot fi foarte dificile chiar şi atunci când eşti 100%... Vreau să ştiţi cu toţii că nu renunţ”.

Diagnosticat pentru prima dată în 1956, sindromul persoanei rigide este o afecţiune rară şi incurabilă - deşi tratabilă - care afectează coloana vertebrală şi creierul, determinându-i să suprastimuleze muşchii şi să provoace spasme.

De când a fost diagnosticată cu această boală, fanii s-au bucurat de primul ei rol de actriţă, în drama romantică „Love Again”, lansată în luna mai.

Vizualizări: 1,466

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vedete:

Citește și: