Bobaru amenință cu demiteri în scandalul de la creșă

Primarul din Bumbești-Jiu amenință cu demiteri în scandalul izbucnit la creșa din orașul gorjean. Constantin Bobaru așteaptă concluziile polițiștilor în cazul copiilor care ar fi fost sedați aici și promite că va da afară vinovații în situația în care se vor confirma cele sesizate de o mămică. Femeia acuză îngrijitoarele că i-ar fi dat fiicei sale un sirop ca s-o adoarmă. Între timp, și primăria a demarat o anchetă administrativă.

Două angajate ale singurei creșe din Bumbești-Jiu sunt vizate de anchetă. Acestea sunt acuzate de o mamă că i-ar fi administrat fiicei sale, în vârstă de 2 ani și 3 luni, un sirop, Romergan, care s-o liniștească. Salariatele neagă toate aceste acuzații. „Nu este adevărat. Nu le-am dat acest sirop copiilor. În primul rând, dacă vreunul dintre copii se simte rău, sunăm imediat părinții să vedem ce le putem administra și, în al doilea rând, acest sirop nu este în creșă. Poate face parte din trusa de urgențe, dar noi nu l-am mai achiziționat din 2017. Folosim un alt sirop în caz de alergii sau alte urgențe, dar niciodată fără să discutăm cu părinții. Este exclus să le fi dat sirop copiilor să le provocăm somnolența. Exclus!”, a spus Rodica Lehner, medicul școlii.

Documentele cu medicamente vor fi luate la puricat și de autorități. Primarul orașului, Constantin Bobaru, a transmis că vor fi luate cele mai dure măsuri dacă se vor confirma acuzele aduse salariatelor. „Nu voi tolera așa ceva. Dacă se vor confirma, aveți garanția că voi lua cele mai drastice măsuri. Voi merge până la desfacerea contractului de muncă”, a declarat primarul Constantin Bobaru.

Mamă: Abia am trezit copilul din pat

Polițiștii așteaptă și ei rezultatele analizelor ce vor veni de la Institutul Mina Minovici din București. Se va stabili atunci dacă fetița a fost sedată sau nu.

Între timp, mulți părinți își fac griji pentru copiii lor. 15 copii sunt înscriși la creșa din Sadu. „Mie mi s-a întâmplat să-mi vină copilul acasă și să-mi spună că l-a bătut doamna la creșă. Nu mi se pare normal. Le-am întrebat și nu au recunoscut chiar dacă au confirmat și ceilalți copii. Într-o zi, abia l-am trezit din pat, la ora 17, ca să-l iau acasă. Așa de moleșit era”, ne-a spus o mămică.

„Nu pot să cred că este adevărat așa ceva. Am auzit, dar tot nu cred. Dacă este așa, este foarte grav. Noi venim cu copiii la creșă pentru că îi știm în siguranță, nu să-și bată joc de ei cineva”, a spus o mămică.

„Nu am văzut să fie vreun medicament în clasă. Poate i-a dat altceva, dar nu cred că s-a ajuns în situația să ne adoarmă copiii la creșă”, a spus o altă mămică. 

Galerie foto



Vizualizări: 1,877

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: