Copii sedați la creșă? Poliția face cercetări în Bumbești-Jiu

Acuzații grave la o creșă din Bumbești-Jiu, județul Gorj. O mămică acuză două educatoare că i-ar fi administrat fiicei sale un sirop ca s-o adoarmă. Polițiștii au deschis un dosar penal și așteaptă rezultatul analizelor transmise la Institutul Mina Minovici din capitală. Între timp, primarul orașului a demarat o anchetă la singura creșă din localitate.

O tânără din Bumbești-Jiu a fost cea care a alertat polițiștii după ce fiica ei, în vârstă de 2 ani și 3 luni, avea des stări de somnolență. Femeia acuză angajatele creșei, plătite să aibă grijă de copii, că i-ar agresa și i-ar îndopa cu un sirop care să-i adoarmă. Tânăra a mers la Serviciul de Medicină Legală Gorj, unde i-a prelevat probe fiicei sale și acum așteaptă rezultatul analizelor.

„Inspectoratul de Poliție Județean Gorj a fost sesizat de catre o femeie în vârstă de 27 de ani, din Bumbești Jiu, cu privire la faptul că la o creșă din localitate două educatoare i-ar fi administrat fiicei sale o substanță care i-ar provoca somnolență. În cauză a fost întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de rele tratamente aplicate minorului”, a transmis IPJ Gorj.

Anchetă la primărie

Primarul din Bumbești-Jiu a anunțat că va demara și el propria anchetă. Susține că a discutat cu asistentele și îngrijitoarele din creșă și au negat aceste acuzații. „Vom face și noi o cercetare administrativă. Marți dimineață vom merge acolo să vedem despre ce este vorba. Persoanele vinovate vor suporta consecințele dacă se va dovedi că este adevărat ce se spune”, a fost reacția primarului Constantin Bobaru.

Între timp, mamele lansează acuzații pe internet. "Dacă e vorba de grădinița cu program prelungit Bumbești-Jiu, doar cuvinte de laudă atât pentru personal, cât și pentru toată activitatea! Creșa, însă. trebuie neapărat reînființată! Vorbesc din experiență! Am luat copilul la ora 17:00 cu pampersul plin și opărit ca vai de el. I-am zis doamnei educatoare că avea pamperși și tot ce-i trebuia de schimb în dulapul copilului, iar dansa mi-a replicat că celor care nu le convine să meargă la altă creșă (aceea fiind singura din Sadu). Efectiv, nu am avut replică”, a fost mesajul unei mămici. 

„Eu nu am fost la gradiniță decât câteva zile. De ce? Datorită uneia ca această femeie, am văzut-o cum bătea copiii, țipa la ei, mirosea urât, a țigări, și avea o privire de neimaginat. Mai mereu era supărată când ne duceam copiii la grădiniță”, a spus o altă femeie.

Vizualizări: 2,824

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: