Bogoi: Lipsa de experienţă şi de maturitate şi-au spus cuvântul

Fotbaliștii de la Pandurii au arătat că nu pot face faţă echipelor care au în lot jucători cu experienţă, confirmând lipsa de maturitate de care vorbeşte antrenorul Adrian Bogoi.  Eşecul din meciul cu Academica Clinceni arată clar că greşelile tinerilor jucători din lotul pandurilor au adus practic victoria adversarului.

Chiar dacă au pierdut meciul contra liderului, cei de la Pandurii nu au lăsat o impresie rea după jocul de sâmbătă.  Antrenorul Adrian Bogoi a apreciat totuşi jocul echipei sale, dar nu şi gafele fundaşilor care au făcut cadouri adversarilor. „A fost un meci echilibrat în care, practic, s-a decis soarta meciului în două faze pe care fundaşii noştri le-au interpretat într-un fel greu de explicat. De fapt ei au rezolvat acţiunea de atac a echipei adverse şi noi am luat mingea din poartă. Acolo, în careu, s-a făcut diferenţa la 2-3 faze, în rest meciul a fost echilibrat”, a spus după meci Bogoi.

Antrenorul a pus aceste greşeli din care oaspeţii au înscris pe seama lipsei de maturitate a elevilor săi: „La meciul cu Academica, dacă aveam puţin mai multă încredere, puteam să obţinem un rezultat favorabil. Din păcate şi lipsa de experienţă şi de maturitate, mai ales în zona fundaşilor, şi-au spus cuvântul. Pentru că, mai ales de fundaşi este vorba, plus celelalte probleme pe faza de atac”.

Fiind impusă o regulă strictă la Liga a doua pentru jucătorii sub 21 de ani toate echipele o respectă, dar la Pandurii cam toată echipa are o medie de vârstă sub 21 de ani. Iar la Academica, aşa cum constatat şi Bogoi, majoritatea jucătorilor sunt cu experienţă: „Şi echipele adverse au jucători de 21 de ani sau sub 21, dar nu aşa de mulţi ca noi, în schimb au jucători maturi, între 6-8 jucători de 28 – 29 de ani, care fac diferenţa. Academica are astfel de jucători, este pe primul loc şi este o echipă care joacă foarte bine. Joacă bine şi merită să fie pe locul I. Sigur că încă nu s-a încheiat campionatul să vorbim de promovarea lor, mai sunt multe etape până la final, se poate întâmpla orice”.

De cealaltă parte, antrenorul Clinceniului, Ilie Poenaru, a afirmat şi el că echipa sa are jucători cu experienţă care fac diferenţa, dar a a apreciat şi agresivitatea celor de la Pandurii:  ”Eu zic că ne merităm locul de lider, fiindcă jucăm fotbal şi câştigăm meciurile de o manieră categorică. Reuşim să nu primim gol de cinci etape, iar asta e foarte important.  Avem jucători cu experienţă, care ştiu să gestioneze momentele mai dificile. Acolo s-a făcut şi diferenţa la jocul cu Pandurii. Chiar dacă e o echipă tânără, Pandurii e o echipă agresivă şi cred că se va salva de la retrogradare”.

Pandurii se află, după acest meci, la patru puncte de primul loc retrogradabil.

Vizualizări: 639

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: