Boicot politic la Motru. Orașul riscă să piardă bani de la Guvern

Municipiul Motru riscă să piardă circa un milion de lei, bani guvernamentali, dacă până în data de 29 noiembrie nu va depune documentația completă pentru proiectele aprobate la finanțare prin programul PNDL al Ministerului Dezvoltării. Orașul a ajuns în această situație după ce ședința de marți, 7 noiembrie, în care aceste proiecte urmau să fie aprobate, a fost boicotată de consilierii PSD și PSRo.  

„Au vrut să își arate mușchii, să își verifice alianțele, cu riscul de a pierde finanțarea prin PNDL 2”, spune primarul Gigel Jianu.

Municipiul Motru a primit aprobare la finanțare pentru trei proiecte, în sumă totală de 950 mii lei. Acestea vizează reabilitarea și dotarea unei școli și a două grădinițe. Pentru a nu pierde banii, primăria va trebui să prezinte până în data de 29 noiembrie indicatorii tehnico-economici avizați de Consiliul Local, pentru fiecare investiție în parte. Aceste proiecte, dar şi altele legate de alimentarea cu agent termic și de activitățile dedicate aniversării Centenarului Marii Uniri pentru care se poate asigura finanțare guvernamentală, urmau să fie avizate de Consiliul Local Motru în ședința extraordinară programată pentru data de 7 noiembrie. Şedinţa nu s-a mai ţinut, pentru că aleşii PSD şi PSRo au lipsit.

Conducerile de la Aparegio Gorj și Direcția Publică Motru au fost la ședință, invitate de consiliul local pentru a da explicații legate de alimentarea cu apă, câinii fără stăpân și salubrizarea localității, dar nu au avut cui.

Morega: Proiectele nu erau urgente

Viceprimarul PSD Cosmin Morega spune că proiectele nu aveau caracter de urgență. „Unde era urgența când UATAA funcționează? Faci mâine investiția? Nu este normal să treacă prin comisii? Să fie analizat acel masterplan, pe care a dat 80 mii lei pe el. Nu este absolut nimic urgent. (...) Din data de 29 septembrie i-a trimis Prefectura adresă pentru agenda culturală. Dumnealui trebuia să inițieze proiect de hotărâre, să o aducă în dezbatere în ședința ordinară de la sfârșitul lunii octombrie. Nu a făcut acest lucru. Mai mult, Consiliul Județean a revenit cu altă o adresă prin care solicita să facem demersuri pentru aprobarea agendei culturale, nici atunci nu i-a dat curs. Probabil a uitat-o pe la partid sau doarme cu ea sub cap”, a comentat viceprimarul Cosmin Morega.

Consilierii locali au fost convocați la o nouă ședință de îndată pentru joi, 9 noiembrie, la ora 16. Cert este că agenda culturală pentru anul 2018 va trebui aprobată până în data de 10 noiembrie. În caz contrar, municipiul Motru nu va primi bani de la Guvern pentru organizarea manifestărilor prilejuite de Centenarul Marii Unirii.

Vizualizări: 1,603

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: