Licitaţie contestată pentru drumul Miculeşti-Ploştina. Primar: Voi face verificări la milimetru

Supărare mare la Slivileşti. Primarul Sorin Bucurescu este revoltat că licitaţia pentru refacerea drumului comunal Miculeşti-Ploştina a fost contestată. Chiar firma Consiliului Judeţean este cea care s-a declarat nemulţumită.

Drumul care leagă comuna Slivileşti de municipiul Motru este unul dintre cele mai impracticabile din Gorj. A mai fost asfaltat în trecut, dar, fiind într-o zonă cu teren instabil, a fost distrus de traficul greu. CE Oltenia a alocat banii necesari pentru refacerea drumului, licitaţia fiind câştigată de societatea Ydail, pentru 16 milioane de lei.

„S-a găsit un berbec să conteste”

Autorităţile locale au anunţat că lucrările vor începe în acest an, dar acest lucru nu se va întâmpla. Sorin Bucurescu, primarul din Slivileşti, este foc şi pară după ce a aflat că licitaţia a fost contestată. „Am o mare supărare. S-a găsit un berbec de pe locul al doilea să facă contestaţie. Mă prinde iarna şi zăpada cu drumul Miculeşti-Ploştina... Le-am spus oamenilor că vor începe lucrările în toamna aceasta. IDP s-a găsit să facă contestaţie cu o altă firmă, în asociere. Trebuiau să fie fair-play, să aibă bun simţ, să nu facă contestaţie, pentru că mii de locuitori aşteaptă refacerea drumului. Trebuiau să fie conştienţi de faptul că nu fac lucrări de calitate şi nici nu vin cu preţuri accesibile”, a declarat Sorin Bucurescu, primarul comunei Slivileşti.

Investiţia prevede reabilitarea drumului pe o lungime de 7 km. Şoseaua pleacă din drumul naţional Motru-Târgu Jiu şi ajunge în drumul judeţean Slivileşti-Turceni. Drumul ţine de unităţile administrative Motru şi Slivileşti. Primarul Bucurescu spune că va verifica lucrările în permanenţă pentru a se asigura că vor fi realizate aşa cum prevede proiectul. „Un lucru e clar. Ori că vine Ydail, ori că vine IDP, cine o veni, lucrarea va fi verificată de mine la milimetru. Eu garantez. Să fac puşcărie cinci ani, dacă va fi vreun centimetru de greşeală la drumul acesta. Pentru că nu mai văd banii aceştia”, a conchis primarul comunei Slivileşti.

Investiţia va trebui finalizată într-un an.

Vizualizări: 2,420

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: