Bani de la Guvern pentru pierderile UATAA Motru 

Uzina de termoficare de la Motru ar putea ieşi din insolvenţă dacă guvernanţii vor da curs solicitării autorităţilor judeţene din Gorj, de a sprijini financiar unitatea cu peste 9 milioane de lei. „Este suma care va duce la ieşirea mai devreme din insolvenţă şi garanţia că va funcţiona sistemul de termoficare pe viitor”, a spus Eugen Corcoaţă, administratorul special al uzinei motrene.

Uzina de Agent Termic şi Alimentare cu Apă (UATAA) Motru se află în insolvenţă încă din 2015, procedură solicitată şi obţinută de CE Oltenia, companie faţă de care uzina avea datorii uriaşe. Autorităţile judeţene au întocmit şi au depus la sfârşitul săptămânii trecute un proiect de hotărâre de Guvern prin care uzina din Motru să fie sprijinită financiar. „Am depus diligenţe la Guvernul României pentru a ne fi alocate din Fondul de Rezervă pierderile induse şi subvenţia sezonului rece. Este vorba de un proiect de hotărâre întocmit de Consiliul Judeţean şi Prefectura Gorj, în valoare de 9.3 milioane de lei, proiect care a plecat spre Bucureşti. Sperăm ca atunci când va fi luată în discuţie problema UATAA să ni se aloce sume de bani astfel încât să fie achiziţionat combustibilul, şi noi să putem să funcţionăm. Să strângem bani să plătim rate, să facem reparaţii, mici investiţii”, a declarat Eugen Corcoaţă, administratorul special al UATAA Motru.

Reprezentanţii uzinei speră să primească acest ajutor până la finele anului. UATAA Motru are de recuperat circa 21,5 milioane lei de la cetăţeni. 90% dintre motreni sunt branşaţi la sistemul centralizat de termoficare.

Vizualizări: 1,762

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: