Boșii sindicatelor, Garda Pretoriană a lui Boza

Președintele Directoratului Complexului Energetic Oltenia, Sorin Boza, pare deranjat de solicitările venite de la liderii de sindicat din linia a doua, singurii care mai ridică public probleme.

În timp ce liderii federațiilor sindicale tac, iar atunci când vorbesc iau apărarea directorilor, cei din linia a doua cer drepturi pentru salariați. Manu Tomescu, unul din liderii Sindicatului Energia Rovinari, cere să fie prinși în bugetul de anul viitor bani pentru vouchere de vacanță, dar Boza îi transmite public că astfel de discuții poartă numai cu federațiile semnatare ale Contractului Colectiv de Muncă. “Este puțin cam devreme de vorbit. Această negociere se va purta de administrație în comisia mixtă. Nu va fi luat în calcul fiecare sindicat, dacă dorește ceva trebuie să ieșim noi în spațiul public și se aprobă. Sunt discuții între cele patru federații sindicale semnatare ale CCM și administrație, care vor avea loc anul care vine”, a spus Boza la TV Sud.

Reacția lui Manu Tomescu a fost una extrem de dură. “Domnul Boza și cei din administrație și-au făcut un fel de Gardă Pretoriană din boșii sindicatelor. În acest interviu aproape că spune pe față că el nu stă de vorbă cu oricine cere un drept și că ce se hotărăște se stabilește între el și boșii din sindicate”, a spus Tomescu, a cărui supărare se îndreaptă în egală măsură către directori și către liderii de federații. (R.S.)

Vizualizări: 2,676

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: