Director: Dacă nu facem retehnologizare, e moarte clinică

Procesul de retehnologizare a Uzinei Mecanice Sadu ar putea demara chiar în prima jumătate a anului viitor. Un producător de utilaje pentru prelucrări mecanice din Ucraina va sosi săptămâna viitoare la uzina de armament, iar dacă se va ajunge la un acord, unitatea de la Bumbeşti Jiu va primi noi utilaje.

Producătorul de utilaje pentru prelucrări mecanice din Ucraina va vizita atât UM Sadu, cât şi uzina de la Cugir. Directorul Constantin Tănăsoiu spune că în situaţia în care Compania Naţională ROMARM şi producătorul ucrainean vor încheia un contract, uzina de la Bumbeşti Jiu ar urma să primească echipamente ce i-ar dubla productivitatea. „La începutul săptămânii viitoare, va veni în vizită partenerul din Ucraina cu care colaborăm. Este vorba de utilaje pentru execuţie tub cartuş. Sunt utilaje de prelucrări mecanice. Ne-ar ajuta foarte mult. Creşte productivitatea. Şi producţia, peste dublu. Discuţiile acestea se vor finaliza, după vizita la noi, la Bucureşti, la Romarm, tot săptămâna viitoare, spre sfârşit. Oricum, se va derula anul viitor, au termen de minimum 6 luni de execuţie, dacă se va ajunge la o contractare cu ei”, a declarat Constantin Tănăsoiu, directorul UM Sadu.

Conducerea unităţii este de părere că, fără o retehnologizare, UM Sadu este sortită pieirii. „Dacă nu reuşim să facem ceva retehnologizare, e o moarte clinică. Nu sunt de un an în uzină, ci de zeci de ani. Dacă nu reuşim să îmbunătăţim ceva, să retehnologizăm cu ceva, e o moarte clinică. Utilajele acestea vor însemna un prim pas în vederea retehnologizării. E un pas mare pe produsul respectiv, fiindcă sunt numai pe un produs. Un produs care are şi comenzi, acoperire, pentru anul 2020”, a mai spus directorul UM Sadu.

Uzina Mecanică Sadu a primit de la ministerul de resort 2,1 milioane lei, sumă alocată pentru achiziţia unor alte utilaje pentru producţia de armament. Este vorba de un strung şi echipamente folosite pentru efectuarea unor tratamente termo-chimice. Uzina va pierde banii dacă nu va face achiziţiile până la finalul anului.

Vizualizări: 2,286

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: