Salariaţii CEO riscă să nu primească economia la fondul de salarii. Motivul!

Cei 13.000 de salariaţi ai Complexului Energetic Oltenia aşteaptă la acest sfârşit de an să li se împartă economia la fondul de salarii, aşa cum se face în fiecare an. Economia vine în principal din concediile medicale, la companie fiind zilnic câteva sute de oameni bolnavi. Deşi anul acesta este estimată o economie de circa 200-300 de lei per salariat, s-ar putea ca banii să nu poată fi daţi.

Salariaţii CE Oltenia primesc oricum în decembrie prima de 1.100 de lei brut, dar se aşteaptă şi la o sumă oarecare din economia la fondul de salarii. Preşedintele Federaţiei Naţionale Mine Energie crede că banii vor ajunge la salariaţi, dar spune că o decizie a Curţii de Conturi ar putea împiedica asta.

Inspectorii Curţii de Conturi au constatat o depăşire a fondului de salarii în 2016, care trebuie recuperată de companie. „Este o decizie a Curţii de Conturi care arată că în 2016 a fost depăşit fondul de salarii şi trebuie recuperat. La timpul respectiv, în decembrie 2015, când erau tehnocraţii la putere, au fost două hotărâri de guvern, în penultima şedinţă de guvern din decembrie, una pentru reducerea numărului de concedieri, pentru că făcusem 800 de concedieri în loc de 2.000 câte erau prevăzute în buget, a doua, implicit, era pentru rectificarea bugetului, pentru că erau legate. Numai că guvernanţii de atunci au aprobat prima hotărâre că reduc numărul de concedieri de la 2.000 la 800, dar nu au mai făcut translaţia în buget, care era normală. De unde puteau fi plătiţi cei 1.200 de salariaţi care rămăseseră. Şi atunci s-a făcut depăşirea aceea de fond, pe care acum Curtea de Conturi a imputat-o. Este un proces la Curtea de Apel Craiova, sper ca instanţele din România să înţeleagă că un guvern iresponsabil nu a aprobat două hotărâri care erau legate una de alta”, a spus Pîrvulescu la Radio Omega.

Vizualizări: 6,214

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: