Boul de hăis la cea şi cel de cea la hăis!

Nici n-a apucat bine să ne tihnească drobul şi ouăle roşii, că politicienii s-au şi repezit  pe noi să ne convingă că ei sunt singurii care deţin adevărul despre lume şi ei sunt singurii care ne doresc binele. De binele pe carte ni-l doresc   să aibă parte ei! Mădălin Voicu, parlamentarul rom cu sânge pretins albastru,  a ieşit la înaintare şi a declarat că între partidele aflate la guvernare nu există nici o disensiune, acestea fiind doar între Geoană şi Băsescu. El a cerut insistent retragerea PSD de la guvernare imediat şi fără nici un fel de ezitare, altfel partidul se va duce la vale în sondaje şi nu-şi va mai reveni prea curând. Mădălin Voicu a făcut referiri directe la doi oameni cu putere şi anume Ilie Sîrbu şi Marian Oprişan, partizani ai intrării la guvernare şi inamicii rămânerii în opoziţie. Voicu, intenţionat sau nu, l-a cam făcut pe Geoană marioneta sufleorilor de pe margine, care-i spun tot felul de bazaconii pe care el le reproduce ca un papagal.

Democrat liberalii înghit toate mitocăniile şi nu suflă o vorbă, de teamă că până la urmă chiar şi Geoană o să se prindă şi se va ruga de partid să-l lase să anunţe stricarea căruţei care oricum merge mai mult pe osie, decât pe roţi. Ca să bage băţul prin gardul PSD, fostul ministru liberal al Culturii, Iorgulescu, a venit şi el şi a turnat gaz pe foc spunând că în aceste zile lideri ai democrat-liberalilor stau de vorbă cu lideri ai liberalilor în vederea înlocuirii PSD de la guvernare după alegerile prezidenţiale. Tot el a mai spus că înlocuirea se poate face şi înainte, dacă PSD va ajunge în situaţia de a-şi lua poalele în cap.  Cel mai nedumerit şi cel mai în ofsaid este Geoană, care neputând să-şi facă singur campanie electorală se lasă şopcăit de tot felul de şopcăitori în toate limbile pământului. Unii îi spun să retragă partidul de la guvernare, alţii îl ameninţă că dacă-l retrage şi ei pierd feliile de caşcaval  să se lingă pe bot de voturi din judeţele patronate de ei. Aflat evident în avantaj,  PDL  nu duce greul crizei singur pe umeri, nu pierde din voturi,  fapt pentru care tace chitic şi nu recunoaşte nimic, de zici că i-a luat Dumnezeu şi urechile şi ochii.

Chiar dacă acum unii trag hăis şi alţii cea, Guvernul României vrea cu orice chip să pară că n-a înjugat boii invers, adică pe cel de hăis la cea şi pe cel de cea la hăis! Numai că lucrurile au devenit prea evidente!

Vizualizări: 119

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: