Boza, avertizat de sindicaliști şi criticat de politicieni

Liderii sindicali şi politicienii nu văd cu ochi buni recenta angajare făcută de managerul Sorinel Boza la Complexul Energetic Oltenia. Cosmin Gagiu, fost manager de televiziune și membru ALDE, a fost recrutat pe un post de referent de specialitate la Compartimentul Comunicare. Sindicaliștii spun că cei concediați anul acesta ar putea câștiga în instanță revenirea pe post, pe acest considerent. Și liderii politici au reacționat. 

Cosmin Gagiu a fost cooptat la CE Oltenia în data de 7 iunie, adică într-un moment în care ultimii salariați concediați colectiv părăseau compania. Liderii sindicali au reacționat și au avertizat conducerea CE Oltenia că ar putea plăti scump angajarea lui Gagiu. „Salariații nu văd tocmai în regulă chestiunea aceasta. Eu sunt vocea celor pe care îi reprezint. Și spun chestiunea aceasta, că nu e în regulă. Cert este că există foarte mare probabilitate ca cei care vor da în judecată, fiind concediați, să câștige procesele pe chestiunea aceasta. S-a întâmplat și în trecut, au câștigat persoane pe lipsa unei proceduri corecte de la cap la cap a concedierii”, a declarat Dumitru Pîrvulescu,  președintele Federației Naționale Mine Energie (FNME).

Şi liderul PNL Gorj, Dan Vîlceanu, a cerut explicații conducerii CE Oltenia. Vrea să afle dacă este corect să se angajeze experți în comunicare în condițiile în care în cariere este o lipsă acută de personal.

Despre legalitatea angajării lui Gagiu, Vîlceanu a venit cu o explicație ce ar putea să absolve CE Oltenia de vreo răspundere. „Legea se referă la posturile pe care le-ai desființat. La CEO s-au desființat posturi. N-au plecat niște oameni și să poți să iei pe posturile lor pe cineva. Posturile nu mai există. Asta nu ai voie să faci. Mă gândesc că nu au avut un expert pe comunicare până acum și l-au dat afară”, a mai spus politicianul.

Vizualizări: 1,569

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: