Parlamentarii se pot plimba cu maşinile Primăriei Târgu Jiu. Cine spune!

Parlamentarii gorjeni pot să se plimbe cu autoturismele Primăriei Târgu Jiu oricând au nevoie. Cel puțin asta au răspuns responsabilii din primărie, la solicitarea fostului şef al IPJ Gorj, Viorel Salvador Caragea, care a cerut explicații privind folosirea de către Florin Cârciumaru, în campania electorală, a unui autoturism al primăriei.

Răspunsul dat de juriștii primăriei l-a enervat la culme pe Viorel Caragea. „Aceasta este prima hârtie (sper să fie și ultima) pe care Marcel Laurențiu Romanescu o semnează «ca primaru». Am solicitat Primăriei Tg Jiu să efectueze verificări și să-mi comunice de ce autoturismul primăriei condus de Raul Chiriac l-a dus la masă la un restaurant și ulterior la Radio Infinit, unde l-a așteptat o oră pe senatorul Cârciumaru”, a reacționat Caragea. Fostul candidat independent la Primăria Târgu Jiu a solicitat administrației locale să arate contractul încheiat cu cabinetul parlamentarului, asta după ce în răspunsul primit de la juriștii primăriei se arată că „municipiile pot pune la dispoziția birourilor parlamentare ale deputaților și senatorilor, în limita posibilităților, mijloace fixe necesare bunei desfășurări a activității birourilor parlamentare prin împrumut de folosință sau de închiriere”.

Senatorul Florin Cârciumaru nu trebuie să încheie un contract dacă vrea să se plimbe cu mașina primăriei pe la diverse „investiții” din oraş, spune Loredana Covei, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu. „Parlamentarul respectiv nu a solicitat să folosească în mod exclusiv pentru activitatea biroului parlamentar autoturisme ale instituției, acestea fiind folosite cel mult ocazional pentru deplasări la obiective de investiții aflate în execuție. Actul normativ menționat nu prevede încheierea unui contract, în asemenea situații reglementând strict sprijinul care trebuie acordat senatorilor și deputaților cu ocazia desfășurării activităților specifice în teritoriu”, a mai declarat Loredana Covei, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu. Aceasta a explicat și faptul că Raul Chiriac mergea cu mașina la o investiție. „Raul Chiriac, în momentul respectiv, era în drum, pentru a face o verificare, o activitate de zi cu zi, la obiectivul de investiții de la Drăgoieni”, a mai spus Loredana Covei.

Galerie foto


Vizualizări: 4,864

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: