Boza, despre pretențiile minerilor: Cred că facem de prea mult bine!

“Ne dăm unii sau alții cu presupusul. Eu cred că facem de prea mult bine”, a reacționat Sorin Boza, managerul Complexului Energetic Oltenia, la încercarea minerilor de la Cariera Jilț de a întrerupe lucrul, nemulțumiți că au aflat că economia la fondul de salarii ar fi mai mică decât anul trecut. Boza a dat, din nou, asigurări că toată economia va fi împărțită în mod egal celor peste 13 mii de salariați. Banii ar urma să-i încaseze abia anul viitor, când se va încheia situația financiară pentru luna decembrie.

Sorin Boza, managerul companiei energetice, a explicat că toate plățile către angajați sunt la zi. În această săptămână, salariații au primit tichetele de masă și tichetele cadou în valoare de 1.100 de lei pentru fiecare angajat al companiei.

Cât privește economia la fondul de salarii, aceasta va fi distribuită abia la începutul anului viitor: “Astăzi (n.r. marți) am plătit bonurile de masă, am plătit primele. Plătim și avansul. Tragem linie, mai ales că această sumă de bani urmează să fie plătită după data la care plătim lichidarea, deci închiderea lunii decembrie, în jurul datei de 10-11 ianuarie”.

Boza a adăugat că nu știe câți bani s-au economisit în acest an din bugetul de salarii, dar toți banii vor ajunge în buzunarele salariaților. „Nu știm astăzi cât va fi această rezervă la fondul de salarii. Ne dăm unii sau alții cu presupusul. Eu cred că facem de prea mult bine, părerea mea. Ne-am ținut de cuvânt. Am plătit anul acesta și situația a fost grea. Nu am avut întârzieri, am plătit salarii la timp, toate cele, am spus că la sfârșitul perioadei de plăți vom analiza și dacă există posibilitatea să dăm X lei, X lei vom da. Nu avem cum să reținem. Explic asta de trei ani de zile. Diferența la fondul de salarii este ce s-a făcut plată față de buget. Poate să fie mai mare sau mai mică. Mâine (n.r. miercuri) voi merge acolo. Asigur pe toată lumea că toți banii care vor rezulta din fondul de salarii, toți se vor împărți în mod egal la toți salariații acestui Complex și să terminăm odată cu golăniile, că împarte Boza la TESA, că îi dă lui tata, lui bunica. Nu este adevărat”, a mai spus Boza, într-o intervenție telefonică la Tele3.

Vizualizări: 6,764

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: