Boza, despre stocurile de cărbune: Momentan suntem, să spunem, bine

Oficialii Complexului Energetic Oltenia au intrat în linie dreaptă cu pregătirile stocurilor de cărbune pentru iarnă. În două luni, trebuie să aibă în depozite 750 de mii de tone de lignit pentru a nu avea emoții în sezonul rece care urmează.

Managerul companiei, Sorin Boza, a explicat că nu vor fi probleme cu asigurarea stocurilor și că va fi timp suficient să strângă cantitatea necesară de cărbune în depozitele carierelor. „Momentan suntem, să spunem, bine. Trebuie să realizăm 750 de mii de tone de cărbune până la data de 1 noiembrie, conform hotărârii Guvernului. Nu există negocieri și așa va fi”, a transmis Sorin Boza.

În continuare, sunt excavatoare blocate în carierele din CEO din cauza lipsei fronturilor de lucru. Cărbune există, dar nu poate fi exploatat în lipsa unor acte normative emise de Guvern.

Oficialii companiei speră să fie rezolvate cât mai rapid problemele și să fie scoase mai multe terenuri împădurite din fondul forestier național. „Am reușit să facem exproprierile la patru din carierele noastre. Avem în plan încă două. E vorba de Pinoasa și Lupoaia. Asta ne dă perspectiva unui viitor fără blocaj în activitatea minieră. O altă problemă care ne împiedică și ne blochează dezvoltarea carierelor este scoaterea din fondul forestier național. Din păcate, avem în fața fronturilor noastre de lucru pădure pentru care ne trebuie niște acte normative de scoatere din fondul forestier național”, a explicat Ion Petroniu, directorul de investiții din cadrul companiei.

Vizualizări: 1,891

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: