Fabrică de componente auto, inaugurată la Rovinari

O nouă fabrică și-a deschis oficial porțile la Rovinari. Vineri, a fost inaugurată noua fabrică unde se vor realiza componente auto. Lucrează deja circa 200 de persoane aici, iar numărul angajaților va ajunge la o mie la sfârșitul anului viitor. Compania americano-suedeză care și-a deschis afacere și la Rovinari a transmis că este cea mai mică localitate din Europa unde își desfășoară activitatea, dar de unde va asigura aproape un sfert din cifra de afaceri a companiei.

20 milioane de euro a cheltuit noul investitor cu fabrica inaugurată, vineri, la Rovinari. „Avem 10 mii de angajați în întreaga țară. Munca noastră face diferența între viață și moarte și de aceea trebuie să fie impecabilă, fără defecte. Rovinari este cea mai mică localitate din Europa unde funcționează o fabrică ce aparține Autoliv. Proiectul este unul ambițios. Avem aproape 200 de angajați aici. Vom avea 400 până la sfârșitul anului, iar în 2020, vor fi peste 800 de angajați în Rovinari. Am găsit oameni dornici să lucreze, să învețe sistemul nostru de producție care nu este deloc ușor”, a explicat Monika Grama.

Produsele realizate la Rovinari sunt pentru o gamă largă de autoturisme și sunt vândute în toată lumea. Fiecare salariat a fost să se școlarizeze la Brașov, iar angajatorii sunt mulțumiți de cum se descurcă oamenii pe care îi au în subordine.

„Ne ocupăm cu producția de închizătoare pentru centuri, pentru o gamă largă de automobile. Avem în producția de serie patru linii în momentul de față. Aici avem 133 de angajați. Lucrăm în trei schimburi. Până la acest moment, am găsit oameni ușor. Oamenii au fost de acord să meargă în Brașov la școlarizare. Sunt oameni muncitori. Produsele fabricate la Rovinari se vând pe tot globul”, a spus Ionel Codreanu, șef de secție în cadrul fabricii de la Rovinari.

Investitorii, cetățeni de onoare

Datorită proiectului început la Rovinari, autoritățile le-au oferit șefilor companiei titlul de cetățeni de onoare ai orașului. „La Rovinari, se vor produce componente auto de aproximativ 20% din cifra de afaceri a companiei. Compania americano-suedeză a investit la Rovinari 20 de milioane de euro. Vor lucra aici, în primă etapă, 300 de rovinăreni, urmând ca în circa un an, să se ajungă la o mie de angajați. Am convocat și o ședință extraordinară, unde am conferit titlurile de Cetățean de onoare, domnului Ionel Fierbințeanu, doamnei Monika Grama, domnului Alin Crețu și domnului Dragoș Rizea”, a declarat primarul din Rovinari, Robert Filip.

Galerie foto




Vizualizări: 2,968

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: