Cârnați de casă

Românii au început să taie porcii de Crăciun, iar gospodinele pregătesc cârnați de casă. Sunt și rețete simple, care le reușesc și gospodinelor începătoare.

Ingrediente: 3 kg carne porc mai grasă, 1,5 kg carne vită, 3 căpățâni usturoi, 1 lingură cimbru uscat, 2 linguri boia dulce, 1 lingură boia iute, 1 linguriță piper, sare grunjoasă, ½ linguriță ienibahar, mațe de porc.

Mod de preparare: Mațele trebuie spălate, curățate, răzuite cu dosul unui cuțit sau lingura de lemn, dar cu atenție, să nu se rupă. O lingură cu vârf de sare grunjoasă dse dizolvă în 300 ml de apă.

Carnea de porc și de vită trebuie tăiată în bucăți mici și pusă într-un vas. Usturoiul pisat trebuie frecat cu puțină sare, apoi se toarnă apă și se amestecă până la omogenizare.

Adaugi mujdeiul peste carne si toate condimentele, mai putin sarea. Amesteci si pui treptat din saramura, framântând bine. Lași să se aromatizeze peste noapte.

Montezi pâlnia de cârnați la mașina de tocat și umpli mațele. Ai grijă să nu fie prea îndesați, pentru că în momentul în care se usucă se pot sparge.

Vizualizări: 1,783

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: