Boza îi răspunde lui Crețan: Nu se termină nimic

Nu se termină nimic! Este reacția lui Sorin Boza, managerul Complexului Energetic Oltenia, după ce sindicalistul Constantin Crețan a spus public că mineritul nu mai are soartă prea lungă și, în câțiva ani, va dispărea. Boza a adăugat că nu va da afară niciun angajat.

Restructurarea despre care se vorbește în Memorandumul aprobat de Guvern nu înseamnă disponibilizări, sunt asigurările venite din partea lui Sorin Boza: „Am văzut o declarație a domnului Crețan că se termină mineritul. Nu se termină nimic. Se închid natural. Oamenii să nu-și facă griji. Nu vom închide în programul de restructurare. Programul, dragii mei, nu înseamnă doar închideri de capacitate”.

Boza a ținut să sublinieze că nu va fi vorba de concedieri în perioada respectivă și singurele plecări vor fi doar ale celor care vor ieși la pensie. „Nu vor pleca oameni acasă. Avem cereri deja de pensionare. Sunt plecări naturale. Nu ne-am asumat disponibilizări prin acest Memorandum. Dacă găsim în el vreo restructurare de personal, a unui om, eu, în momentul acela, îmi voi cere scuze oficial. Nu vorbim de disponibilizări! Restructurare înseamnă să ne gândim la investiții, să regândește sistemul de costuri și de cash flow. Înseamnă altceva”, a mai spus Sorin Boza, la un post local de televiziune. (M.M.)

Vizualizări: 3,742

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: