Boza promite concursuri „transparente şi corecte” la CEO

Concursurile pentru ocuparea posturilor vacante de șefi din CE Oltenia vor fi unele transparente și corecte. Asta garantează managerul Sorinel Boza, care a explicat că își dorește ca pe fiecare post să fie cât mai mulți candidați, astfel încât să se creeze competiție, iar cei mai buni să ocupe funcţiile respective.

Zeci de concursuri pe posturi de șefi la nivelul carierelor miniere vor avea loc în următoarele săptămâni la Complexul Energetic Oltenia, în vederea profesionalizării structurilor de conducere. Directoratul companiei a stabilit componența comisiilor de concurs. Prima va fi condusă de președintele Directoratului, Sorinel Boza, și va avea în componență pe Gheorghe Dobriţanu, Sorin Olaru, Ion Popescu (Protecţia Muncii) şi un reprezentant al sindicatelor. A doua comisie este formată din Gheorghe Paraschivu, Ionuţ Predoiu, Izabela Pop și un reprezentant al sindicatelor. „Îmi doresc să ocupe posturile persoanele cele mai bune din cadrul unității noastre. Îmi doresc să fie corectitudine, îmi doresc să fie transparență, să fie un concurs de care nimeni să nu se îndoiască de corectitudinea lui. Sper să avem ca cei mai buni oameni care vor câștiga, sper să se înscrie multă lume pentru aceste posturi, să fie o competiție. Vă asigur că va fi o transparență totală, corectitudine și lumea nu va avea nimic de reproșat celor doi președinți din comisii, eu la o comisie și directorul Pisc la cealaltă”, a declarat managerul CE Oltenia, Sorinel Boza, pentru Radio Infinit.

Și sindicaliștii speră ca la aceste concursuri să se înscrie cât mai mulți candidați. Cei din Federația Națională Mine Energie au date exemple din anii trecuți, când pentru astfel de posturi s-au înscris puțini candidați, astfel că pe unele posturi au rămas șefi care la concurs nu au reușit să obțină nici măcar notă de trecere. „Vinovați sunt și colegii pentru că nu au participat la concurs. Cei care au participat în anii trecuți la concurs și au fost serioși, au luat concursul, cu toate că erau la FNME pe timpurile acelea. Participând foarte puțini, locurile acelea ocupate de pilele SMEO-PSD la timpul acela au fost ocupate de aceiași oameni pentru că trebuia să fie cineva pe posturile respective. Și atunci concursurile au fost pe bune. De la mine, de la Peșteana, au participat patru băieți și toți au luat”, a explicat Dumitru Pîrvulescu, președintele FNME.

Vizualizări: 3,953

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: