Boza: Totul va fi istorie și îmi pare rău să o spun

Situația Complexului Energetic Oltenia este tot mai discutată în spațiul public. În ultima perioadă, declarația premierului României, Ludovic Orban că se va renunța la energia pe cărbune, a stârnit revoltă în rândul angajaților companiei energetice. Fostul președinte al directoratului CE Oltenia, Sorinel Boza, a spus că dacă nu se vor respecta toți pașii necesari, totul se duce de râpă.

Minerii și energeticienii se întreabă tot timpul cât mai au de stat la locul de muncă și cât mai rezistă mineritul în Gorj. Sorinel Boza, fost director al Complexului Energetic Oltenia, a spus că, până în anul 2040, cel puțin, mineritul va exista, însă doar dacă CEO va fi susținut de statul român.

”Din punctul meu de vedere, dacă se fac toți pașii necesari, energia si mineritul trebuie să existe până în anul 2040, minim. Dacă Complexul Energetic Oltenia nu va fi ajutat, totul va fi istorie și îmi pare rău să o spun”, a spus Sorinel Boza, la Tele 3

De asemenea, din calitatea sa de fost șef al CE Oltenia, Boza mai spune că a propus 3 măsuri pentru salvarea companiei, fiind vorba despre mecanismul de capacitate, fondul de modernizare și urgentarea aplicării finalizării procesului de plată a certificatelor de CO2.

Boza a fost revocat la începutul anului din funcția de membru al Directoratului în urma unor controale dispuse de fostul ministru Anton Anton și fostul premier Viorica Dăncilă. 

Vizualizări: 6,318

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: