CE Oltenia măsoară praful și zgomotul din carierele miniere. Motivul!

Complexul Energetic Oltenia pune la bătaie peste 30 de mii de lei pentru achiziția de servicii de testare și analize noxe profesionale pentru anul 2020.

Este o cumpărare directă, firmele specializate în efectuarea unor astfel de măsurători având termen până pe 15 iunie să depună ofertele.

Serviciile de testare și analize noxe profesionale vor avea loc la carierele Roșia, Peșteana, Pinoasa, Tismana, Jilț Nord, Jilț Sud, Roșiuța, Lupoaia și Husnicioara, la UPRUM Rovinari și ELCFU Motru.

Vor fi sute de măsurători pentru pulberi și suspensii, zgomot, vibrații sau noxe chimice (monoxid de azot, dioxid de sulf și monoxid de carbon), pentru a se stabili dacă s-au schimbat condițiile în care muncesc angajații.

„În vederea reînnoirii avizelor de încadrare a locurilor de muncă în condiții deosebite este necesară, în fiecare an, obținerea, pentru fiecare unitate minieră, a buletinelor de determinări noxe profesionale, eliberate de către laboratoare abilitate, care să ateste depășirea valorilor limită de expunere profesională la locurile de muncă încadrate în condiții deosebite”, se arată în caietul de sarcini.

Termenul de prestare a serviciilor este de trei luni de la înregistrarea contractului.

Peste 7.000 de salariați ai CE Oltenia sunt încadrați în condiții deosebite de muncă.

Vizualizări: 2,661

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: