Bani pentru supraveghetorii CEO. Și-au făcut treaba?!

Supraveghetorii Complexului Energetic Oltenia au avut în 2019 un grad de îndeplinire a indicatorilor de 97,8%, după cum se arată în raportul Comitetului de Nominalizare și Remunarare. Indicatori buni înseamnă bani mai mulți pentru supraveghetorii din companie, în număr de șapte.

Anul trecut, modalitatea de plată a supraveghetorilor s-a schimbat în cursul anului. Astfel, până la 1 iulie, aceștia au avut dreptul la o indemnizație fixă, dar și la una variabilă, în funcție de îndeplinirea indicatorilor.

Cea fixă este de două salarii medii brute pe ramură pe lună pentru președinte și cei care sunt membri ai cel puțin două comitete consultative, ceilalți primind 90% din sumă. Indemnizația variabilă era de cel mult 12 indemnizații lunare, proporțional cu gradul de îndeplinire a indicatorilor, în cazul de față 97,8%.

După 1 iulie, a rămas doar indemnizația fixă. Asta și ca urmare a verificărilor făcute la companie de corpul de control al premierului, pe anii precedenți, care au stabilit că indicatorii sunt făcuți în așa fel încât supraveghetorii și membrii Directoratului să câștige bani frumoși chiar și în condițiile unor pierderi uriașe, a unei nerealizări a producției de cărbune și energie, dar și a planului de investiții.

Oricum, fiecare supraveghetor a câștigat în 2019 echivalentul a circa 35 de salarii medii brute pe ramură, pentru o activitate care se reduce la câteva ședințe pe lună. (A.A.)

Vizualizări: 2,373

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: