Bradul de 100 de mii de euro mai rămâne o iarnă în depozit

Târgujienii vor avea un brad natural în centrul orașului și în acest an. Autoritățile caută să găsească unul mai aproape de Târgu Jiu și mai ușor de luat din pădure. În paralel, a început montarea luminițelor de sărbători în oraș. La 1 decembrie, vor fi aprinse beculețele de Crăciun. Nici în acest an, edilii nu vor aprinde bradul de 100 de mii de euro cumpărat în urmă cu trei ani.

Primăria are în plan să împodobească mai mulți brazi în acest an. Până acum, erau brazi de Crăciun în centrul orașului și în alte două cartiere din oraș. Reprezentanții primăriei au început deja să caute brazii naturali care vor fi aduși la Târgu Jiu. “Nu poți să iei orice brad. Trebuie să ai acces cu macara, cu trailer, așa încât trebuie să fie undeva lângă un drum de acces. Sunt destul de greu de găsit. Și anul trecut, l-am găsit destul de greu. Deja colegii de la Spații verzi au plecat să caute acest brad. Cred că am început destul de târziu. E o activitate destul de mare și sunt destul de multe elemente de montat, dar cred că o să recuperăm”, a spus Ionuț Jilăveanu, șeful Serviciului de Gospodărire Locală din cadrul Primăriei Târgu Jiu.

Iluminatul festiv va fi pornit, ca în fiecare an, pe 1 decembrie. „Programul va fi același ca în fiecare an. Pe data de 1 decembrie, se va aprinde zona centrală și cu străzile adiacente și până pe data de 18 decembrie, celelalte străzi din oraș. Ne pregătim să aducem brazii de sărbători. Vrem să aducem ceva mai mulți brazi, să aducem în mai multe cartiere. Până acum, puneam în Debarcader și în zona Lido. Dorim să punem în mai multe cartiere”, a mai adăugat Jilăveanu, la Radio Târgu Jiu.

Bradul metalic luat în rate, în urmă cu câțiva ani, care valorează 100 de mii de euro va rămâne în depozit și în această iarnă. 

Vizualizări: 970

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: