Breaz nu crede că un ministru al Culturii trebuie să știe multă literatură

Ce trebuie să știe ministrul Culturii? Nu literatură sau istorie! O spune chiar actualul ministru al Culturii, Daniel Breaz, după ce a fost întrebat pe ce criterii l-a ales pe gorjeanul Mihai Gherghe secretar de stat, om care a lucrat înainte la apă-canal.

Ministrul Daniel Breaz le-a răspuns ironic jurnaliștilor care l-au întrebat ce trebuie să știe o persoană care aspiră la o astfel de funcție în Ministerul Culturii. „Ce-ar trebui să fie la Ministerul Culturii? Ministrul să știe să picteze, să danseze, să cânte, să joace teatru, să știe foarte multă literatură, istorie? Trebuie să știi să manageriezi, să știi să conduci o instituție publică, să înțelegi un buget. Secretarii de stat au primit cu toții atribuții din partea Ministerului”, a fost răspunsul lui Daniel Breaz.

Mihai Gherghe a fost numit, săptămâna trecută, în funcția de secretar de stat în Ministerul Culturii. Până acum, el a fost consilier local și director al ADIA Gorj, societate care se ocupă de proiectele de apă și canalizare din județ. Gherghe nu l-a însoțit pe ministru în timpul vizitei pe care a făcut-o în Gorj.

Vizualizări: 863

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: