Patru partide au pus gorjeni pe listele pentru europarlamentare

Partidele mari precum PSD, PNL sau ALDE nu au gorjeni pe listele de candidați pentru alegerile europarlamentare, nici măcar pe locuri neeligibile. Cu toate acestea, sunt cel puțin patru gorjeni care candidează.

Găsim gorjeni pe listele mai multor partidele. Gorjeanul cu cele mai mari șanse de a accede în Parlamentul European este Alin Cristian Mituța de la Partidul Libertății, Unității și Solidarității (PLUS), condus de Dacian Cioloș. Mituța este din Novaci și ocupă poziția cu numărul 10 din lista comună a USR-PLUS. Alianța este cotată cu 16-18% în sondaje, cu tendință de creștere, ceea ce nu face eligibil locul lui Mituța. Acesta ar putea ajunge totuși în Parlamentul European dacă alianța USR-PLUS va ajunge la guvernare în 2020, pentru că în mod sigur o parte dintre cei aflați în fruntea listei ar renunța pentru a ocupa locuri în guvern.

Pro România, partidul lui Victor Ponta, are în listă un fost judecător din Gorj, Ion Stănulescu, aflat pe poziția nr. 17. Nu este lipsit de importanță nici faptul că Ponta, care este deputat de Gorj, este primul pe listă, dar acesta a anunțat că nu va merge în Parlamentul European, ci se va retrage.

Și UNPR, partidul lui Gabriel Oprea, are un gorjean pe liste, în persoana lui Andrei Popete Pătrașcu, un profesor de istorie care este pe locul 24 în listă. UNPR nu este cotat cu șanse de a face pragul electoral. Lista de candidați este deschisă de Ilie Năstase și Anghel Iordănescu.

Partidul România Unită propune candidatura lui Rudi Bugă, om de afaceri și președinte al filialei Gorj. Acesta a spus la un moment dat că nu va candida din lipsă de timp, dar în final ar putea fi pe listă.

Biroul Electoral Central a afișat până miercuri seara doar listele depuse de PSD, USR-PLUS, ALDE și UNPR.

Vizualizări: 1,998

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: