Brexit: interesele cetățenilor UE sunt prioritatea noastră

„Declanșarea articolului 50 de către guvernul britanic în cele din urmă pune capăt unei perioade de incertitudine de 9 luni după referendumul Brexit. Acum, negocierile pot începe rapid și fără întârziere”, a declarat Manfred Weber, deputat european, președintele Grupului PPE în Parlamentul European.

"Istoria va arăta că Brexit este o greșeală extraordinară, care va crea multe daune pentru ambele părți, dar din moment ce alegătorii britanici au decis să plece, trebuie să le respectăm alegerea." Pentru Grupul PPE, negocierile ar trebui să urmeze două etape: Mai întâi trebuie să convenim asupra soluționării divorțului, atunci vom vorbi despre noua relație ", a spus Weber.

"Parlamentul European este parlamentul consimțământului și va trebui să aprobe tratatul de concediu la sfârșitul negocierilor. Toți negociatorii ar trebui să țină cont de acest lucru: un lucru este clar pentru noi: alegerea cireșelor sa încheiat pentru Regatul Unit și vom Apăra interesele celor 440 de milioane de cetățeni ai UE atunci când negociază cu Regatul Unit ".

"Trei elemente sunt esențiale pentru grupul PPE: în primul rând, situația celor 3,2 milioane de cetățeni UE care trăiesc în Regatul Unit și 1,2 milioane de cetățeni britanici care trăiesc în UE trebuie clarificată cât mai curând posibil. În al treilea rând, nu vom permite ca pacea din Irlanda de Nord să fie pusă în pericol ". (Strasbourg, 29 martie 2017)

Vizualizări: 461

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: