Bucurescu a făcut 100 de mii de euro din nunţi şi botezuri

Primarul din Slivileşti îşi încheie mandatul mai devreme decât ar fi crezut, după ce Agenţia Naţională de Integritate a constatat că acesta nu poate justifica peste 100.000 de euro. Sorin Bucurescu nu pozează în om sărac, ci doar în victimă a actualei puteri, el fiind convins că dacă ar fi fost membru al PDL nu l-ar fi durut capul, mai ales că în urmă cu câteva luni dădea semnale publice în această direcţie.

          Pentru Sorin Bucurescu zilele în fruntea comunităţii care l-a ales sunt numărate, edilul aflând şi el ieri cu stupoare că Agenţia Naţională de Integritate l-a declarat incompatibil, întrucât nu şi-ar poate justifica peste 100.000 de euro. Comunicatul ANI este cât se poate de categoric în această direcţie, mai ales că primarul este sub anchetă încă de anul trecut, ultima dată el dând explicaţii inspectorilor de integritate în luna iunie. „Veniturile totale obţinute de către domnul BUCURESCU Sorin, împreună cu soția sa, doamna BUCURESCU Ana Eugenia, în perioada 2004 - 2010, au fost de 288.118 Lei. Averea deţinută, și pentru care au fost identificate părți de natură nejustificată, de către domnul BUCURESCU Sorin, împreună cu soția sa, doamna BUCURESCU Ana Eugenia, conform datelor înscrise în evidenţele fiscale, este de 721.106,6 Lei”, se arată în comunicatul ANI.

          Întrebat de ANI toată ziua

Bucurescu a trebuit ieri să răspundă aproape fără întrerupere la întrebările primite de la jurnalişti sau colegi de partid despre ancheta în care este implicat, ANI sesizând comisia de cercetare de pe lângă Curtea de Apel Craiova. „Toată ziua toată lumea m-a întrebat dacă s-a pus ANI pe mine. Acum depinde la care ANI vă referiţi că şi pe soţia mea o cheamă Ani şi cred cam ce răspuns pot să dau la o asemenea întrebare. Dacă vă referiţi şi dumneavoastră la Agenţia  de Integritate, da, sigur, mi-au cerut nişte explicaţii şi acum văd că au formulat în raport pe care îl consider a fi unul strict politic. Cred că sunt singurul primar din ţară care îşi va pierde mandatul pe motiv de incompatibilitate. Sunt în opoziţie, nu o să mă înscriu în PDL, aşa cum au dorit unii, am un afiş cu Victor Ponta şi nu-l voi da jos, deşi este un senator de la putere care şi zilele trecute mi-a cerut să-l dau jos. Nu fac aşa ceva, mai bine plec eu. Cât despre avere, pot justifica orice venit şi toată averea“, spune primarul. „Am avut o nuntă şi o botez în timpul primului mandat, am moştenit de la tata la Timişoara o casă cu 2 apartamente, precum şi terenul de la o fabrică dezafectată. Am moştenire şi de la mama, care a fost medic aici în sat, am şi veniturile mele. Nu am trecut nimic pe numele rudelor, soţiei sau prietenilor, totul e pe numele meu”, a mai precizat Bucurescu.

Sătenii îl vor în continuare

În Slivileşti primarul are o casă pe care o descrie ca fiind una mai mult decât normală, în comparaţie cu vilele altor politicieni, inclusiv din PSD. Imobilul are o cameră, o baie, o bucătărie şi un balcon cu o terasă de vară. Prin comună există clădiri mai mari, iar localnicii recunosc lucrul acesta, ieri nimeni necrezând faptul că primarul va pierde mandatul pentru că nu poate justifica 100.000 de euro. „Nu ştiu cum e cu banii aceştia, nu am auzit nimic, dar casa nu e cine ştie ce, plus că are moşteniri de la mama şi de la tatăl său. E un primar bun, care a făcut multe pentru comuna noastră şi nu vom accepta să rămânem fără el”, a declarat unul dintre săteni.

RĂSPUNS

Cu toate acestea, ANI a comunicat că Bucurescu este incompatibil şi, ca urmare, ieri când a plecat de la Primărie, edilul s-a întrebat retoric dacă aceasta este ultima lui ieşire pe uşa respectivă. Are toate şansele să afle un răspuns azi sau în zilele următoare, Prefectura Gorj comunicând că nu avea nicio informaţie oficială pe această temă.

„Banii respectivi pot să-i dovedesc oricând pentru că în perioada respectivă am avut şi două evenimente, atât o nuntă în municipiul Motru, unde au participat 600 de persoane, cât şi un botez la care au participat 300 de persoane“

Sorin Bucurescu

„Am moştenit de la tata la Timişoara o casă cu 2 apartamente, precum şi terenul de la o fabrică dezafectată“

Sorin Bucurescu

Vizualizări: 195

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: