Scandal la şcoala din Teleşti după rezultatele de la evaluarea naţională

Părinţii elevilor de la Şcoala Generală din Teleşti au provocat ieri dimineaţă un scandal de proporţii după ce mulţi dintre elevi au trecut ca gâsca prin baltă evaluarea naţională în condiţiile în care la clasă erau cei mai buni. Părinţii s-au împărţit în două tabere, unii spun că de atât au fost în stare copiii, alţii acuză că unii profesori au ajutat mai mult pe unii şi mai puţin pe alţii. La mijloc a căzut chiar directorul unităţii, Octavian Cornoiu, care dă toată vina pe tracul suferit de elevi la primul examen din viaţa lor. Scandalul s-a lăsat chiar cu sesizări la Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj, unii dintre părinţi ameninţând chiar cu Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA).

Câţiva părinţi ai unor elevi de la şcoala generală din Teleşti sunt foc şi pară pe notele obţinute de odraslele lor la evaluarea naţională. Ei spun că deşi copiii au avut medii excepţionale pe parcursul anilor de studiu, acum abia au reuşit să ia o notă de cinci, în schimb, elevii cu rezultate slabe au obţinut note de şapte şi opt. „Copilul meu a fost cel mai nedreptăţit, a luat cea mai mică notă fiind printre cei mai buni. Nici nu pot să spun ce notă a obţinut pentru că nu pot. Asta e, merg mai departe, încerc să-l consolez. Am făcut şi contestaţie, am primit şi răspunsul, s-au găsit foarte puţine puncte şi nu i s-a mai dat nimic copilului. Nu înţeleg cum un copil printre cei buni s-a dovedit a fi cel mai prost”, a declarat Mirela Popescu, părinte.

Comisia, acuzată că a ajutat la copiat

Acuzaţii şi mai grave din partea altor părinţi care spun că profesorii din comisia de supraveghere au dat o mână de ajutor elevilor mai slabi şi că aşa se explică diferenţa de notare. „Sunt nemulţumit deoarece nu au fost corecţi cu toată clasa. La o parte din elevi li s-a arătat de diriginta Magdalena Ungureanu, pe care au băgat-o în comisie special că ştie matematică şi care a arătat la trei, patru elevi iar la ceilalţi nu. Aşa se explică faptul că cei care nu trebuiau să treacă clasa au medii peste şapte iar cei buni au obţinut note mici. O să mă adresez şi DNA-ului”, a declarat Vasile Bîldea. Situaţia a devenit însă cu adevărat tensionată când o parte din părinţi au trecut în cealaltă tabără şi au sărit în apărarea cadrelor didactice. „Copiii au primit notele pe care le meritau, cât au învăţat de atât au făcut, nu trebuie să mai aruncăm vina acum. Copilul meu a luat o notă destul de bună şi de corectă şi sunt foarte mulţumită. Cei care nu s-au pregătit au luat cât au meritat”, a declarat Carmen Bordenisa, părinte. Elevii, în schimb, s-au declarat mulţumiţi şi ei de notele obţinute spunând că subiectele nu au fost cu grad mare de dificultate. „Au fost într-adevăr emoţii dar subiectele nu au fost tocmai grele. În ceea ce mă priveşte sunt aproape mulţumit şi o să merg la liceu la Rovinari”, a mărturisit Gheorghe Trocan.

SUPRAVEGHERE

Directorul unităţii de învăţământ, Octavian Cornoiu, pune totul pe seama emoţiilor având în vedere că acesta este primul examen important din viaţa unui elev. „Exclus să se copieze. Comisia de la asistenţă formată din Cecilia Paicu şi Magdalena Ungureanu a supravegheat modul de desfăşurare a evaluărilor de la matematică unde a fost o atmosferă de lucru, fiecare gândind pentru viitorul său”, a declarat Octavian Cornoiu. 

Vizualizări: 239

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: