Copiii magistraţilor acuzaţi de consum de droguri au scăpat de puşcărie

Judecătorii Tribunalului Hunedoara au decis în prima zi a lunii iulie care sunt pedepsele pentru cei trei tineri din Gorj anchetaţi pentru trafic de droguri, pedepsele fiind unele liniştitoare pentru inculpaţi şi previzibile pentru restul opiniei publice, după ce, iniţial, inculpaţii au fost reţinuţi de procurorii DIICOT, a doua zi fiind luată decizia de a se continua ancheta cu aceştia în stare de libertate.

Cătălin Avramescu, fiul unei judecătoare din Târgu Jiu, Constantin Emanuel Gherghe, provenit tot dintr-o astfel de familie, dar şi prietenul celor doi, Silviu Mladin, au aflat verdictul în cazul lor la sfârşitul săptămânii trecute, la un an de zile de la trimiterea rechizitoriului spre judecare.

„Condamnat inculpaţii MS, AC şi GCE la pedeapsa rezultantă de 3 ani închisoare şi 2 ani interzicerea drepturilor civile prev. de art. 64 al. 1 lit. a teza a II-a şi lit. b Cod penal. Dispus suspendarea sub supraveghere a executării pedepselor aplicate”, se menţionează în hotărârea magistraţilor de la Deva, procesul mutându-se aici de la Târgu Jiu după ce inculpaţii au solicitat acest lucru, până în acel moment cazul fiind extrem de mediatizat, dată fiind rezonanţa numelor acestora. Judecătorii care sunt colegi de breaslă cu părinţii ori rudele inculpaţilor au dispus acum şi restituirea telefoanelor mobile către cei trei. Sentinţa a fost pronunţată după ce magistraţii au schimbat încadrarea faptelor, din „oferirea, punerea în vânzare, vânzarea, distribuirea, livrarea cu orice titlu”, pedepsită cu până la 15 ani de închisoare, în „cumpărarea sau deţinerea de droguri pentru consum propriu, fără drept”, pentru care puşcăria maximă este de până la cinci ani.

DREPT

Inculpaţii sunt studenţi la drept, cu evidente aspiraţii spre o carieră în magistratură, în momentul reţinerii lor aceştia prizând droguri de mare risc, categorie în care figurează cocaina şi heroina.

Vizualizări: 288

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: