De ce se îngălbenesc frunzele de la usturoi!

Îngălbenirea frunzelor de usturoi poate avea mai multe cauze, iar tratamentele ce vă pot salva cultura trebuie aplicate imediat, chiar preventiv. Identificarea cauzelor și aplicarea la timp a măsurilor de salvare a culturii sunt esențiale pentru a obține o recoltă sănătoasă și bogată.

Frunzele de usturoi devin galbene din mai multe motive iar pentru identificarea lor trebuie să analizăm cu atenție planta. Plantarea acestei culturi în grădină poate fi făcută atât în ​​primăvară cât și în toamnă. Cu toate acestea, potrivit statisticilor, usturoiul de iarnă are cel mai des probleme cu îngălbenirea frunzelor.

Principalele cauze care duc la îngălbenirea frunzelor de usturoi sunt:

Îngălbenirea la începutul primăverii din cauza înghețului (iarna), în cazul în care usturoiul este plantat de toamna;

Infecții fungice;

Mucegai la rădăcini;

Atac al viermelui sârmă sau alți dăunători;

Îngrijire necorespunzătoare;

Oscilație prea mare între temperaturile zi-noapte;

Plantarea pe sol contaminat;

Udarea excesivă;

Planta nu are suficientă apă;

Există puțin azot sau alți nutrienți în sol;

Planta nu are suficient potasiu. 

Din cauza deficienței acestui element, frunzele de usturoi se adună adesea, rădăcinile sunt deteriorate și planta încetinește creșterea. Deficitul de potasiu este ușor de depistat prin analizarea frunzelor: dacă sunt arse în jurul marginii, atunci cauza este deficitul de potasiu.

Vizualizări: 521

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: