Bucurescu şi Ţuilă merg în partidul lui Iordache

Ideea înfiinţării unui partid al oamenilor din administraţie pare să fie îmbrăţişată în Gorj cu mult entuziasm din partea actualilor primari. Edilii cred că Partidul Primarilor sau Partidul Gorjenilor ar putea face o figură bună la alegerile din 2016, dacă vor fi oameni care se vor implica serios în această treabă. Fondatorul acestei organizaţii pare a fi primarul exclus din PNL Gorj, Ion Iordache. Din spusele primarilor, săptămânal au loc întâlniri în diferite localităţi în vederea concretizării partidului. Printre primarii care au făcut deja un pas spre Partidul Gorjenilor se numără Sorin Bucurescu, primarul din Slivileşti, şi Florinel Ţuilă, primarul din Cătunele.

Primarul comunei Slivileşti, Sorin Bucurescu, a fost printre puţinii primari care au dezvăluit din culisele înfiinţării Partidului Gorjenilor, numit în primă fază Partidul Primarilor. Acesta a precizat că ideea a apărut în urmă cu două luni şi că în tot acest timp au avut loc mai multe întâlniri în judeţ. „Eu sunt numărul doi în acest partid. Sunt implicat 100% în acest proiect, cu tot ce pot eu şi pot să vă spun că suntem foarte mulţi primari, viceprimari şi consilieri locali. Eu unul nu mai am nimic de pierdut şi nu am nici de câştigat, dar cred în şansele acestui partid dacă se munceşte serios”, a spus Sorin Bucurescu, primarul din Slivileşti.

Potrivit primarului din Urdari, Mihai Calotă, un motiv al înfiinţării noii formaţiuni este lipsa de dialog cu parlamentarii. „Este foarte bine pentru că şi noi avem nevoie să fim ajutaţi în Parlament. Părerea mea e că ar fi bine dacă ar fi şi primarii reprezentaţi tot de primari în Parlament, pentru că unii din noi uităm la ce ne ducem pe acolo, nu ne bagă în seamă nici la telefon când avem probleme de rezolvat. Primarii ştiu toate greutăţile cu care se confruntă comunitatea şi cred eu că ar face o figură bună la alegerile din 2016”,  a declarat Mihai Calotă, primarul din Urdari.

Ţuilă: Sută la sută voi face parte din grupul lor

Ion Gruescu, primarul din Negomir, confirmă şi el discuţiile privind înfiinţarea Partidului Gorjenilor, declarând că pentru a face o impresie bună, formaţiunea ar trebui să dea un preşedinte de Consiliu Judeţean foarte puternic. „Dacă va fi o treabă extrem de serioasă unde să se joace un rol foarte important în ceea ce înseamnă numirea preşedintelui, un preşedinte care să vină cu un program clar. Cu lucruri puţine, nu cu vorbăraie şi o mie şi una de promisiuni”, a spus Ion Gruescu, primarul din Negomir.

Primarul din Cătunele, Florinel Ţuilă, este membru PC, partid care a fuzionat cu PLR rezultând ALDE, dar ar face pasul spre Partidul Primarilor. A declarat că a fost sunat de o persoană, dar deocamdată nu a avut o întâlnire cu cineva pentru că este în concediu. „Voi face parte din grupul lor. Sută la sută. Pentru că noi primarii nu suntem băgaţi în seamă, deşi noi ştim cele mai bine problemele comunităţii. E foarte bună ideea şi cred că 10-15% se poate obţine“, a declarat Florinel Ţuilă.

RĂSPUNS

Ion Iordache, fostul primar din Turceni, a spus că deocamdată s-au purtat discuţii principiale, scopul fiind acela de a înfiinţa un partid fără comandă la Bucureşti. „Ştiu doar că un grup de primari a luat iniţiativa, că mi-au propus şi mie să înfiinţăm un partid care are grija exclusivă a judeţului şi a comunităţilor din judeţ, care să nu aibă comandă la centru, la Bucureşti, cum au celelalte partide şi de fapt centrul să fie aici cu oameni care au doar interes în judeţ. Răspunsul meu a fost să nu ne grăbim şi să vorbească cu cât mai mulţi primari şi când sunt hotărâţi sunt dispus să mă implic în această iniţiativă care mi se pare benefică pentru toţi oamenii din judeţ”, a spus Ion Iordache, fostul primar din Turceni.

Vizualizări: 193

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: