Ion Iordache, radiat din PNL

Co-preşedintele PNL Turceni, Ion Iordache, a fost radiat din partid, în şedinţa Biroului Permanent Judeţean al PNL Gorj de joi seara. Radierea vine după şedinţa Consiliului Local de miercuri, în care PNL a dorit schimbarea viceprimarului PSD din Turceni, Cristina Cilibiu, care este cumnata lui Iordache. Acesta din urmă susţine că aleşii locali din partea vechiului PNL au votat la vedere pentru revocarea viceprimarului, dar copreşedintele PNL Gorj, Dan Vîlceanu, prezent la şedinţă, susţine că nu este adevărat.

Iordache nu a comentat prea mult pe seama faptului că a fost dat afară din partid. „Nu mi s-a adus la cunoştinţă radierea. Mă aşteptam ca Vîlceanu să ceară aşa ceva, nu mă aşteptam să fie votată. Voi comenta mai mult după ce voi afla motivele”, a spus Iordache. Interesant este că nu Dan Vîlceanu a cerut radierea lui Iordache, ci senatorul Tudor Barbu. Conducerea PNL Gorj a considerat că jumătatea liberală a conducerii PNL Turceni, cea condusă de Iordache, nu este statutară. Iordache a fost numit preşedinte la PNL Turceni de fostul copreşedinte Dian Popescu, care a dizolvat organizaţia condusă de primarul Gâlceavă. Nu este clar cine va conduce pe viitor PNL Turceni din partea vechilor liberali.

În jur de 50 de liberali din BPJ al PNL Gorj au votat pentru radiere, fiind doar câteva voturi împotrivă. Lui Iordache i s-au reproşat mai multe declaraţii făcute în presă. Cea care l-a înfuriat cel mai mult pe Barbu este declaraţia de la începutul lunii iulie, când Iordache spunea: “Cred că domnul Barbu a avut inspiraţia să intre în graţiile mele. Eu nu am nevoie de dumnealui. Poate dumnealui de mine are, eu de dumnealui nu. Cam aşa se pune problema”.

Vizualizări: 570

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: