Primarii îşi fac partid în Gorj. Cine e şeful!

Partidul Primarilor este proiectul politic despre care se vorbeşte în culisele partidelor din Gorj. Circa 20 de primari de la PSD şi PNL au fost deja contactaţi pentru a adera la noua formaţiune. Dorin Filip, primarul din Rovinari, a auzit de acest partid şi a sugerat chiar un posibil slogan: Noi nu suntem politicieni, suntem gospodari. Cel care şi-a anunţat posibila candidatură din partea Partidului Primarilor este fostul primar din Turceni, Ion Iordache, radiat din PNL Gorj săptămâna trecută. Potrivit unor surse, acesta a contactat mai mulţi primari care s-au arătat interesaţi de proiect.

Ion Iordache, fostul primar din Turceni, a spus la un post de radio local că nu este nicio problemă faptul că a fost exclus din PNL şi că va candida cu siguranţă în 2016 la primărie fie din partea Partidului Primarilor, fie din altă parte. „Voi candida de undeva, acum fie că voi face un partid nou, al nostru, de aici, ca să nu mai avem treabă cu nicicare. Voi candida de la un partid pentru că dacă voi candida va trebui să am şi echipă de aia mă interesează un partid şi echipa poţi să o ai numai dacă ai partid”, a spus Ion Iordache, fostul primar din Turceni.

Discuţiile despre înfiinţarea unui partid al primarilor pe zona Turceni-Rovinari au fost confirmate şi de primarul din Rovinari, Dorin Filip. „Sunt doar discuţii, nu este nimic concret şi din câte ştiu eu este vorba de partide locale, numai în Gorj, nu un partid reprezentat la nivel de Bucureşti. Poate cei care au fost daţi afară din partide, gen Iordache sau Calotă de la Urdari, încearcă să vadă dacă au valoare sau nu mai au valoare. Aceşti oameni răzvrătiţi şi care au fost daţi afară fără vreo motivaţie vor să-şi încerce valoarea în campaniile electorale ca să ajungă la primărie”, a spus Dorin Filip, primarul din Rovinari.

Filip spune că formaţiunea ar putea face o figură bună în 2016, dându-le chiar o idee de slogan electoral. „S-ar putea să prindă la anumite sectoare de populaţie pentru că lumea este cam la saturaţie de clasa politică şi o să vină cu sloganuri de genul „Noi nu suntem politicieni, suntem gospodari” şi aşa mulţi pot avea şanse. Eu nu m-am gândit, pentru că trebuie să faci o analiză clară şi mai e puţin timp până la alegerile locale”, a adăugat Dorin Filip, primarul din Rovinari.

Dian Popescu, senator PNL, ştie şi cine va fi liderul noii formaţiuni politice. „Da. Liderul o să i-l dăm noi. Pe Ion Iordache. Un om care are sprijinul multor primari”, a spus senatorul la o emisiune tv, fără a spune explicit cine sunt „noi” şi care este implicarea lui în proiect.

CRITIC

Nu ar fi exclus ca şi Dorin Filip să aibă probleme în PNL, după ce a criticat public excluderile făcute în ultima vreme la propunerea copreşedinţilor Tudor Barbu şi Dan Vîlceanu. Filip vrea să meargă la liderii de la centru pentru a le spune că în Gorj se fac „excluderi pripite şi fără noimă”. Dacă va fi exclus din PNL, aşa cum se aude, va face probabil pasul spre Partidul Primarilor.

Vizualizări: 143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: