Buget aprobat după patru amânări

Bugetul societății de transport în comun de pe raza municipiului Târgu Jiu, Transloc SA, a fost aprobat în ședința de consiliu de luni seară. Acest lucru s-a întâmplat după mai multe încercări eșuate ale primarului Romanescu, atunci când i-a convocat pe consilierii locali, însă nu a fost cvorum.

Viceprimarul Târgu Jiului, Aurel Popescu, spune că majoritatea social-democrată a refuzat să acorde votul pe motiv că directorul societății, Mihai Paraschiv, voia să facă angajări. De asemenea, un alt motiv a fost acela că în buget au fost prinse bonusuri pentru directori, în valoare de aproximativ 70.000 de lei.

”Amendamentele sunt de bun simț. Este vorba despre numărul de personal. Este vorba despre creșterea numărului de angajați care este foarte mare. Directorul Mihai Paraschiv voia să aibă de la 98 de angajați, își dorea să aibă 120 de salariați, în contextul în care rutele sunt aceleași, dar și autobuzele. De asemenea, este vorba despre fondul de salarii. Am mers pe același fond și pe același număr de angajați. Nu am înțeles o componentă variabilă care se aplică directorilor, ce prevedea suma de 70.000 de lei ca fiind bonusuri pentru directori la sfârșitul anului în situația în care atingeau anumiți indicatori”, a spus viceprimarul din Târgu Jiu, Aurel Popescu.

Mihai Paraschiv spune că organigrama societății prevede 113 angajați. ”Până anul trecut organigrama Transloc prevedea 113 posturi. Sumele la care face dânsul referire sunt obligatorii prin lege. Legea spune că dacă se îndeplinesc indicatorii asumați prin contractul de mandat, fiecare director care i-a îndeplinit trebuie să primească în 2 indemnizații brute pe an. Legea ne obligă să le trecem. Dacă acești bani sunt trecuți acolo, asta nu înseamnă că se și acordă”, a spus Mihai Paraschiv, directorul Transloc, la Radio Infinit.

Vizualizări: 1,248

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: