Fonduri decontate pentru lucrări nerealizate

Inspectorii Curții de Conturi au constatat că Primăria Târgu Jiu a decontat bani pentru lucrări nerealizate. S-a întâmplat la ultimul control efectuat anul trecut. Prejudiciul s-a ridicat la circa 3.000 de lei. Imediat după constatarea neregulii, constructorul a restituit banii. Este vorba de bani alocați pentru lucrări de canalizare menajeră care, în realitate, nu au fost realizate.

„Din verificările modului de angajare lichidare, ordonanțare și plată a cheltuielilor s-a constatat că au fost efectuate plăți nelegale în sumă de 2.703,85 lei ce reprezintă contravaloarea unor articole de deviz care nu se regăsesc în totalitate în teren, aferente lucrării Reabilitare canalizare menajeră strada Olari”, se arată în raportul Curții de Conturi.

Chiar în timpul verificărilor, constructorul a mers la casieria primăriei și a restituit banii încasați ilegal, dar totul a declanșat un control extins asupra întregii lucrări la reabilitarea canalizării. La final, Curtea de Conturi nu a mai constatat și alte probleme. (A.A.)

Vizualizări: 2,193

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: