Romanescu vrea parcare între Romarta și teatru

Parcări subterane și pasaje la Târgu Jiu, pe bani europeni. Aceasta este dorința primarului Marcel Romanescu. Ideea a fost avansată în momentul în care a fost întrebat despre schimbarea aspectului zonei centrale. Edilul vrea o mega parcare subterană în centrul Târgu Jiului, între magazinul Romarta și Teatrul Dramatic ”Elvira Godeanu”.

Aspectul zonei centrale din municipiul Târgu Jiu nu a mai fost schimbat de ani buni, însă pe hârtie există proiecte. Primarul Romanescu a vorbit încă din campania electorală din 2017 privind înlocuirea betonului amprentat cu piatră cubică. Reabilitarea se află în proiectare, spune primarul.

”Reabilitarea în totalitate a pavimentului este în proiectare. Am discutat cu domnul Dorin Ștefan, cel care a făcut proiectul pe Calea Eroilor, care va existe și acest proiect. Iau în calcul înlocuirea cu piatră cubică”, a spus primarul Romanescu.

În privința pasajelor subterane, Romanescu spune că nu au fost deschise axe pentru aceste lucrări, fiind vorba despre bani europeni.

”Putem să accesăm fonduri europene pe perioada 2020-2027. De data aceasta ne dau voie da facem pasaje pietonale în municipiile reședință de județ și parcări supraetajate. Vorbim de cele trei pasaje, Piața Mare- Parângul - Colegiul Național ”Tudor Vladimirescu”. Vor fi ca niste spații pietonale și comerciale. Se decupează mijlocul de sens giratoriu, pe laterale vor fi pasajele pietonale, iar în centru vor fi spații comerciale, așa cum se întâmplă la metrou în București, dar spațiile sunt mult mai mici”, a mai spus primarul.

Romanescu a vorbit și despre mega parcarea subterană, de la Romarta la Teatrul ”Elvira Godeanu”. ”Luam în calcul și crearea unei mega parcări de la Romarta până la Teatrul ”Elvira Godeanu”. Dacă tot realizăm aceste pasaje, luăm în calcul realizarea unei parcări sub actualul centru. Vom vedea care este situația canalizării, dar și structura de rezistență a blocurilor. Este una dintre variantele pe care arhitecții și o parte dintre specialiștii Direcției Tehnice din cadrul Primăriei Târgu Jiu mi-au propus-o. Avem în jur de 80 de milioane de euro alocate pe perioada 2020-2027”, a mai spus Romanescu.

Vizualizări: 2,336

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: