Buget dublu pentru Pandurii de la Consiliul Judeţean Gorj

Lipsa de performanţă este răsplătită din bani publici. Consiliul Judeţean Gorj a dublat ieri bugetul alocat echipei Pandurii, echipă care se zbate la retrogradare. Pandurii primeşte în acest an 400 de mii de lei de la asociatul CJ Gorj, faţă de 200 de mii anul trecut. Principalul asociat al clubului este Complexul Energetic Oltenia.

Pandurii a cerut suplimentarea fondurilor, printr-o adresă emisă pe 28 ianuarie şi care a fost înregistrată de CJ Gorj pe 29 ianuarie. În doar câteva ore, solicitarea a fost pusă pe ordinea de zi şi aprobată în plen, fără să fi fost discutată în comisii.

Banii, ceruţi pentru echipa de juniori

Preşedintele de la Pandurii, Eugen Pârvulescu, şi directorul administrativ Dorin Ioana au cerut banii pentru Centrul de Copii şi Juniori, motivând faptul că echipa mare trebuie să aibă în lot în viitoarele campionate cel puţin patru jucători din pepiniera proprie.

Consilierii PNL au fost singurii revoltaţi, în timp ce majoritatea PSD a deschis larg buzunarul statului. „Întâmplător îl cunosc pe cel care semnează această adresă, lucrează la CEO şi nu are nici o treabă cu fotbalul. Motivul solicitării e stupid, să spui că vrei să promovezi juniori la echipa mare e total deplasat. Păi nu pentru asta ţinem echipa, să aducem juniori la echipa mare?”, s-a revoltat Dan Vâlceanu, consilierul PNL, care a cerut un audit la club, pentru a afla cum au fost cheltuite sumele alocate anul trecut.

Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, a respins solicitarea. „Nu s-a făcut nici o cheltuială nelegală. La şedinţele pe comisii se prezintă pe ce s-au cheltuit banii, nu în Consiliul Judeţean. Toate plăţile se fac printr-un ordin de plată ce are în spate o justificare”, a declarat Ion Călinoiu.

În discuţie a intervenit şi liberalul Victor Banţa, care a spus că nici în comisie nu a primit explicaţii. „La comisii ni s-a spus că încă nu s-a încheiat exerciţiul financiar. Pe anul trecut nu ni s-a prezentat o situaţie în acest sens şi nu vrem să devină o practică”, a spus Banţa.

CONFLICT

O controversă a fost legată şi de alocările de sume pentru handbal. Consilierul PSD Andrei Maioreanu a cerut din nou demisia antrenorului Andrieş, dar şi a preşedintelui Geamănu. Şi el a primit un răspuns arogant de la şeful CJ Gorj. „Maioreanu nu are nici o calitate de a cere demisia lui Andrieş, poate doar în calitate de iubitor al sportului. Acolo poate şi sala să ceară demisia, orice galerie, atunci când nu se obţin rezultatele dorite”, a precizat Călinoiu.

Vizualizări: 80

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: