Bulevardul „comunist” și „sumbru” din Rovinari își schimbă fața

Centrul orașului Rovinari își va schimba fața în curând. Autoritățile au semnat un contract în valoare de aproape zece milioane, bani pe care îi vor folosi să ridice un bloc de locuințe sociale și să modernizeze bulevardul din centrul orașului.

Bulevardul se va schimba radical și, dă asigurări primăria, va deveni unul dintre cele mai moderne din țară. „Este vorba de un proiect integrat. Nu este doar un bloc de locuințe. Este legat și bulevardul orașului, pe care ne-am apucat să-l modernizăm. Vom vrea să creăm o zonă destul de dezvoltată pentru ca oamenii să aibă și o viață socială. Avem un bulevard destul de comunist și sumbru. Ne vom apuca și de Casa de Cultură. Vom proiecta și bulevardul orașului. Vrem să creăm o zonă de terase, cu sticlă retractabilă, panouri pentru meciuri, evenimente, piațetă. Am semnat proiectul integrat”, a spus primarul Robert Filip.

În blocul de locuințe sociale, vor locui, în special, tineri din oraș, dar autoritățile au în plan să ofere apartamente chiar și medicilor care aleg să se mute în Rovinari și să lucreze la spitalul din oraș. „Ne vom bate să facem și o variantă să băgăm tineri și să facem locuințe de serviciu pentru doctorii care vin în Rovinari. Sunt mulți medici tineri care vor să vină din orașele mari. Dacă am avea o locuință să o punem la dispoziție, atunci ar fi mult mai dispuși să rămână în orașul nostru”, a mai adăugat Robert Filip, la Radio Infinit.

Vizualizări: 5,805

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: