Gorjenii, neinteresați de ajutoarele de la UE. Unde vor ajunge!

A treia tranșă de produse de igienă de la Uniunea Europeană a ajuns și în Gorj. Peste 20 de mii de cutii au fost distribuite deja în mai multe localități, dar beneficiarii nu se grăbesc să le ridice. Bate vântul în spațiile unde sunt împărțite produsele atât în orașe, cât și în mediul rural.

Dacă alimentele venite de la Uniunea Europeană erau împărțite în câteva ore, nu același lucru se întâmplă și cu produsele de igienă. Au ajuns și în Gorj peste 20 de mii de cutii cu gel de duș, pastă și periuțe de dinți, șampon și detergent, dar, chiar dacă sunt oferite gratuit, beneficiarii nu se îngrămădesc să le ridice.

La Târgu Jiu, au ajuns în jur de 1.500 de cutii cu produse de igienă. În primele trei zile, s-au distribuit aproximativ 400.

Unele primării au decis să le ducă ele acasă beneficiarilor. S-a întâmplat și în Scoarța, dar și în Drăguțești.

„Am decis să le mai ducem și noi celor care nu au venit să le ia. Am sunat toți beneficiarii. Au venit câțiva să le ridice. Noi îi așteptăm și pe ceilalți. Avem peste 150 de cutii cu produse de igienă. Acestea vor fi distribuite categoriilor de persoane defavorizate. Listele vor inițiale vor fi cu cei cu ajutor social și alocații complementare. Vor mai rămâne câteva cutii pe care le vom distribui persoanelor cu handicap grav și accentuat. La alimente, altul era interesul, dar să știți că oamenii se bucură și acum că primesc un ajutor. Orice produs e benefic în această perioadă”, a spus Narcisa Păulescu, din cadrul Primăriei Drăguțești.

„Sunt foarte bune și aceste produse. Aveam nevoie mai ales acum. Nu am serviciu să îmi permit să cumpăr. Cumpăr mai rar astfel de produse de la magazin. Așteptăm acum și alimentele de la Uniunea Europeană. Am înțeles că vor veni luna viitoare și acestea”, a spus un beneficiar. „Am mers anul trecut la primărie să ridic produsele. Anul acesta, mi le-a adus doamna de la primărie. M-am bucurat că ne sunt de folos produsele pe care le-am primit”, a spus un alt beneficiar.

Autoritățile au la dispoziție 45 de zile să distribuie aceste produse. Cele care vor rămâne neridicate vor fi redistribuite în localitățile unde sunt solicitate și vor fi împărțite persoanelor cu handicap.

Vizualizări: 1,997

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: