Bunoaica: Ei încearcă să nu pună în aplicare această lege

Răspunsul dat de Casa de Pensii Mehedinți celor de la Federația Energetica i-a pus pe gânduri pe cei care până mai ieri erau siguri că mii de mineri și energeticieni se vor pensiona anul acesta pe noua lege.

Răspunsul este unul foarte tehnic, făcut ca pentru specialiști, care poarte fi interpretat de cei care nu stăpânesc legislația legată de pensii, altfel destul de complicată.

Nicu Bunoaica, sindicalistul care a stat șase luni în stradă pentru a obține această lege, este hotărât să facă noi proteste. “Noi am fost omenoși cu ei și acum ei încearcă să nu pună în aplicare această lege”, acuză Bunoaica, după ce a citit documentul.

Protestele sunt iminente. “Vom face protest. Probabil vom face o pichetare, un protest amplu, dar mai bine individuală să facem greva foamei”, a spus liderul minerilor de la Cariera Lupoaia.

Bunoaica spune că va intra în greva foamei în momentul în care primul dosar va fi respins. Legea a fost dată tocmai pentru a permite acum pensionarea salariaților din termocentralele pe cărbune și carierele miniere, acest sector de activitate fiind în restrângere, dar textul ambiguu a generat multe polemici în ultimele săptămâni.

Vizualizări: 5,560

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: