Bunoaica, supărat că n-a fost la întâlnirea cu Dăncilă

Ca în fiecare an electoral, nu lipsesc promisiunile pentru angajații celui mai mare producător de energie pe bază de cărbune din România. Minerii și energeticienii din Gorj sunt ademeniți cu tot felul de măsuri și legi care să le facă munca mai ușoară în cariere și la termocentrale, iar politicienii nu se sfiesc să organizeze tot felul de întâlniri superficiale cu sindicaliști din Complexul Energetic Oltenia.

După cea de la Termocentrala Rovinari, organizată de social democrați, întâlnire care a durat cel mult o oră și de la care sindicatele n-au aflat nimic concret, și liderii PNL au chemat la discuții câțiva sindicaliști. Liderul de sindicat de la Cariera Lupoaia, Nicu Bunoaica, a fost prezent la întrunirea cu Rareș Bogdan și se așteaptă ca acesta să se lupte pentru compania din Gorj.

„Mă duceam și la întâlnirea PSD, pentru că probleme sunt și PSD e partidul de la guvernare. Cei de la PNL m-au chemat. M-am dus. Mă voi duce și la UDMR și la orice partid mă cheamă să discutăm despre minerit și energie. În al doilea rând, sunt un prieten al domnului Rareș Bogdan. Am un mare respect pentru lupta pe care a dus-o pe mass-media, acolo unde se discutau marile probleme ale acestei țări, despre proasta guvernare, despre ce se întâmplă în țara aceasta care a fost vândută, care nu mai are nimic, nici energie”, a fost declarația lui Nicu Bunoaica.

Acesta așteaptă și votul parlamentarilor la Legea Pensiilor. Angajații CEO își doresc să se poată pensiona mai devreme din cauza mediului nociv în care își desfășoară activitatea și din cauza căruia au căpătat boli profesionale. „Acest proiect este cel mai viabil datorită faptului că trece minerii și energeticienii din condițiile deosebite de grupa a doua, în condiții speciale. Din 2021, conform Legii Pensiilor, nu va mai exista grupa a doua de muncă, mai exact condițiile deosebite. Prin proiectul celorlalți, al PSD, care va fi ca un fel de ordonanță, va fi doar pe 2021 și după-aceea ce facem cu oamenii? Nu va afecta pozitiv oamenii după aceea vom deveni iar sclavi și vom ieși la pensie la 56 de ani și ne va mări vârsta de pensionare, pentru că vor cere cei de la Comunitatea Europeană să îmbunătățească locurile de muncă și nu se va putea întâmpla acest lucru. Eu aștept să se deștepte și alte partide, să se gândească la situația dramatică în care se află angajații Complexului Energetic Oltenia, la condițiile în care lucrează, bolile care îi macină și îi omoară săptămânal”, a mai spus Bunoaica, la Radio Infinit.

Vizualizări: 1,208

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: