Bunurile decedaților Covid nu se restituite. Unde ajung!

Bunurile persoanelor care  sunt internate în spital și decedează din cauza coronavirusului nu pot fi restituite. Poate fi vorba despre bunuri de valoare: bani, telefoane sau metale prețioase. Conform legislației în vigoare, toate aceste obiecte nu pot fi restituite aparținătorilor, spune purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu, Alexandru Nițu.

Unitatea spitalicească a fost ținta unor acuze în trecut, atunci când anumiți cetățeni reclamau faptul că bunurile persoanelor decedate din cauza coronavirusului nu se doreau a fi returnate. Într-un final, toate obiectele au fost acordate familiei, dar după mai multe insistențe. Medicul și purtătorul de cuvânt al SJU Târgu Jiu, Alexandru Nițu, spune că legea impune ca aceste bunuri să nu mai fie înapoiate, ci incinerate.

”În mod normal, conform legislației în vigoare, bunurile persoanelor care sunt aduse și depistate pozitiv cu coronavirus nu sunt restituite familiei și sunt incinerate. De aceea, noi îi sfătuim pe toți pacienții care se prezintă la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu cu suspiciune de infecție cu acest virus să își lase toate bunurile de valoarea acasă. Mă refer aici la bani, telefoane sau orice obiect de valoare. În acest sens, spitalul a pus la dispoziție numărul de telefon al unei doamne psiholog care să mențină legătura între secția de Boli Infecțioase Covid pozitiv și aparținătorii acestora. Numărul este găsit pe site-ul spitalului. Așa este legislația în vigoare, nu se eliberează. La începutul pandemiei au exista cazuri în care oamenii au venit cu bunuri valoroase, au fost semnalate și anumite probleme. Toate sunt incinerate, conform legii”, a spus Alexandru Nițu, purtătorul de cuvânt al SJU Târgu Jiu.

Medicul a mai afirmat și faptul că, până în prezent, nu au fost incinerate decât haine: ”Au fost incinerate haine, altceva nu”.

Vizualizări: 3,449

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: