Burlan: A fost un an atipic și al provocărilor

A mai trecut un an, unul destul de greu pentru Complexul Energetic Oltenia, mai ales că situația financiară a companiei energeticie nu este una tocmai bună. Managerul CE Oltenia, Daniel Burlan, spune că anul 2021 a fost unul plin de provocări și atipic.

”Este un an al provocărilor. Sunt provocări legate de această pandemie, în primul rând. Acest lucru ne-a făcut să mai reducem activitatea de producție din termocentrale și nu numai. Lucram doar cu o parte dintre angajați. Mai sunt provocări legate de prețul certificatelor de CO2. A fost un an al extremelor. Unul atipic, greu de gestiona”, a spus Daniel Burlan, la Gorj Tv.

O altă problemă care a stat precum o ancoră de gâtul companiei este cea a certificatelor de carbon. ”Noi achiziționăm certificate de carbon din sursele noastre. Tot ce vindem pe PZU, ducem spre achiziționarea certificatelor de carbon. Sunt niște surse pe care contăm și le alocăm pentru aceste certificate. O să avem și acel ajutor de restructurare la începutul anului viitor, tocmai pentru a mai cumpăra toate certificatele de CO2 aferente anului 2021”, mai spune managerul CE Oltenia.  

Vizualizări: 938

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: