Poate fi un an de transformare a CE Oltenia

“2022 poate fi un an de transformare a Complexului Energetic Oltenia”, a spus managerul companiei, Daniel Burlan.

Acesta a spus la Accent TV care sunt principalele schimbări: “Este anul în care se produc niște modificări importante în cadrul societății, intrăm în planul de restructurare care prevede investiții noi, capacități noi de producție de energie. Înseamnă o divizare a companiei, vorbim aici de divizarea Sucursalei Electrocentrale Craiova II. Vom crea aceste societăți mixte, SpV-uri, pentru care avem deja potențiali parteneri care au cumpărat caietul de sarcini și care sunt interesați de a participa la investiții alături de Complexul Energetic Oltenia”.

2022 este anul în care vor fi făcuți pași reali spre un mix energetic. “Practic, începe o transformare a Complexului Energetic Oltenia dintr-un producător monocombustibil, așa cum este acum, într-un mix energetic. Începem cu parcurile fotovoltaice, vom demara și proiectele pentru grupurile pe gaz, astfel încât până la sfârșitul perioadei prevăzută în planul de restructurare să devină o companie viabilă, care să nu mai aibă nevoie de intervenția statului”, a mai spus Daniel Burlan.

Managerul CE Oltenia a spus că sunt mulți oameni care lucrează la acest proiect: “Reușita depinde de o echipă care lucrează permanent, în fiecare zi avem discuții atât cu oficialii Uniunii Europene, cât și cu viitorii parteneri, astfel încât să putem transforma acest plan de restructurare într-o reușită”.

Cel mai probabil, anul 2022 va fi cel în care va fi aprobat planul de restructurare a companiei de către Comisia Europeană.

Vizualizări: 2,975

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: