Burlan, despre planul de restructurare: Va fi aprobat până pe 15 februarie

Din toamna anului trecut pe masa celor de la Comisia Europeană, planul pentru restructurarea Complexului Energetic Oltenia încă nu a primit niciun aviz. Oficialii companiei din Gorj așteptau vești până la sfârșitul anului trecut, după care așteptările au fost prelungite până la mijlocul lui ianuarie. Acum, managerul companiei este convins că va veni aprobarea planului până pe 15 februarie.

Daniel Burlan, managerul Complexului Energetic Oltenia, este optimist. Este sigur că răspunsul Comisiei Europene va fi unul favorabil pentru companie și va veni până la jumătatea lunii viitoare.

Odată ce va fi aprobat planul de restructurare, compania va putea primi o primă tranșă din ajutorul de stat, bani pe care îi va folosi să cumpere certificatele de dioxid de carbon aferente producției de anul trecut. Data limită pentru această procedură este finalul lunii aprilie.

“Cei de la Comisia Europeană s-au simțit confortabil cu planul nostru de restructurare. Urmează să fie analizat de toate comisiile lor de specialitate. Până în 15 februarie, trebuie să primim răspunsul Comisiei Europene, care va fi desigur unul favorabil. Până în 15 februarie, vom avea aprobarea planului. Urmează ordonanța de acordare a primei tranșe din ajutorul de stat, 241 de milioane de euro, cu care ne vom achiziționa certificatele aferente anului 2020”, a anunțat Daniel Burlan, la Accent TV.

Vizualizări: 3,490

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: